Menu
Schilder ziet ontspannen Ajax

Schilder ziet ontspannen Ajax

Robbert Schilder merkt dat Ajax op een heel manier ontspannen toeleeft naar de topwedstrijd tegen AZ. ,,Dat komt vooral omdat we PSV afgelopen zondag hebben verslagen”, aldus de linkerverdediger.

Robbert Schilder in duel met Julian Jenner tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Robbert Schilder in duel met Julian Jenner tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

,,Met PSV en AZ achter elkaar als tegenstander heb je gewoon een heel zware week”, zegt Schilder vrijdagmiddag na de training. ,,Als we tegen PSV hadden verloren, zou er op de wedstrijd tegen AZ heel veel druk komen te staan. Gelukkig hebben we PSV heel goed doorstaan, daardoormerk je dat iedereen op een ontspannen manier toeleeft naar de wedstrijd tegen AZ.”

Schilder gaat er vanuit dat hij deel uitmaakt van de achttienkoppige selectie, die zondag afreist naar Alkmaar. ,,Normaal gesproken zit ik erbij”, aldus de Amstelvener. En dat is best knap voor een speler die dit voorjaar nog te horen kreeg dat hij weg mocht bij Ajax. ,,Dat was een beetje een onzekere periode”, blikt de 22-jarige linkspoot terug. ,,Eerst zou ik vertrekken, maar uiteindelijk bleef ik toch. Ik heb veel gespeeld in de voorbereiding, ook omdat veel jongens er niet waren vanwege interlandverplichtingen. Toen kon ik laten zien wat ik in huis heb.”

Robbert Schilder staat niet altijd in de basis, maar kan tot nu toe wel altijd rekenen op een plaats in de wedstrijdselectie. Robbert Schilder staat niet altijd in de basis, maar kan tot nu toe wel altijd rekenen op een plaats in de wedstrijdselectie.

Schilder kreeg dit seizoen al een paar keer een basisplaats van Van Basten (tegen Vitesse en FK Borac) en kwam daarnaast ook regelmatig in actie als invaller. Ook nu de ziekenboeg van Ajax langzaam leegloopt en de concurrentie groter wordt, houdt hij zich staande. ,,Ik heb het nu gewoon prima naar mijn zin bij Ajax en ik ben blij dat ik steeds bij de selectie zit. Aan het eind van het seizoen loopt mijn contract af, dus ik verwacht wel deze winter met Ajax om de tafel te gaan zitten om over mijn toekomst te praten.”

Tegen AZ verwacht Schilder een spannende wedstrijd. ,,Ik heb al aardig wat duels van AZ gezien dit seizoen. Ze zitten in een heel sterke periode en spelen gewoon mooi voetbal. Maar wij maken ook een heel goede fase door en hebben een team met heel veel kwaliteit. Ajax en AZ zijn de twee ploegen die het tot nu toe het meeste indruk maken van de favorieten. NAC is natuurlijk ook heel goed bezig, maar dat zie ik toch iets meer als een verrassing.”