Menu
Schoevaart: een heel leven Ajax

Schoevaart: een heel leven Ajax

Met het overlijden van Wim Schoevaart (94) heeft Ajax een markante clubman verloren. Zijn hele leven was de Amsterdammer in allerlei functies aan Ajax verbonden. Erelid en cultuurbewaarder zijn slechts enkele termen die op hem van toepassing zijn. In een fotoverslag brengt Ajax.nl zijn leven in beeld.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees, Pro Shots (boven) en Ajax Archief

Wim Schoevaart (met bril) als aspirant-lid Wim Schoevaart (met bril) als aspirant-lid
Wim Schoevaart als elftalleider in de jaren '60. Wim Schoevaart als elftalleider in de jaren '60.
Wim Schoevaart als elftalleider in de jaren '80. Wim Schoevaart als elftalleider in de jaren '80.
Wim Schoevaart was ook als cricketer actief bij Ajax. Wim Schoevaart was ook als cricketer actief bij Ajax.
Wim Schoevaart met de wereldbeker. Wim Schoevaart met de wereldbeker.
Wim Schoevaart en Michael van Praag. Wim Schoevaart en Michael van Praag.
Wim Schoevaart ging mee op de elftalfoto tijdens het honderdjarig jubileum in 2000. Wim Schoevaart ging mee op de elftalfoto tijdens het honderdjarig jubileum in 2000.
Wim Schoevaart met Daley en Danny Blind tijdens de presentatie van het boek 'Ajax Wereldclub'. Wim Schoevaart met Daley en Danny Blind tijdens de presentatie van het boek 'Ajax Wereldclub'.
Wim Schoevaart kreeg in 2005 een lintje van toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Wim Schoevaart kreeg in 2005 een lintje van toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen.
Wim Schoevaart samen met de eind vorig jaar overleden André Kraan. Wim Schoevaart samen met de eind vorig jaar overleden André Kraan.
Wim Schoevaart was bij vrijwel iedere thuiswedstrijd van Ajax present. Wim Schoevaart was bij vrijwel iedere thuiswedstrijd van Ajax present.
Wim Schoevaart bij de contractondertekening van Danzell Gravenberch. Wim Schoevaart bij de contractondertekening van Danzell Gravenberch.
Wim Schoevaart bij de reünie van oud-spelers. Wim Schoevaart bij de reünie van oud-spelers.