Menu
Schöne 21ste Deen bij Ajax

Schöne 21ste Deen bij Ajax

Exact een week nadat het Ajax iMagazine over Ajax & Denemarken uitkwam, zette Lasse Schöne zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. De 25-jarige middenvelder van NEC is de 21ste Deen in Amsterdamse dienst. ,,Michael Laudrup is mijn grote voorbeeld.”

De rij van 20 Denen die een heden of verleden bij Ajax hebben liep tot woensdag van Tom Søndergaard tot Viktor Fischer. In de persoon van Lasse Schöne is er nu ook een Deen met een toekomst bij Ajax. De middenvelder van NEC komt deze zomer transfervrij over van NEC en zal zich aan het begin van het nieuwe seizoen in Amsterdam melden.

Woensdagmiddag zette hij in de Amsterdam ArenA zijn handtekening onder een driejarig contract. Samen met Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Viktor Fischer heeft Ajax daardoor een kwartet Denen onder contract staan. ,,Ik kom in een mooi rijtje,'' zo zei Schöne voordat hij een rondleiding door het stadion van Ajax kreeg. ,,Als je terugdenkt welke grote Denen hier allemaal hebben gespeeld. Prachtig dat ik nu bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld.”

Lasse Schöne krijgt volgend seizoen rugnummer 20 bij Ajax. Lasse Schöne krijgt volgend seizoen rugnummer 20 bij Ajax.

Onlangs sprak Schöne met Christian Eriksen over een mogelijke overgang naar Ajax. Na enkele positieve woorden van Ajax’ nummer 8 wist de Deens international het zeker: ook zijn toekomst ligt in Amsterdam. ,,Nicolai Boilesen en Eriksen ken ik allebei van het Deens elftal. Viktor Fischer ken ik alleen van naam, maar hem zal ik vanaf komende zomer ongetwijfeld ook beter leren kennen.”

De keuze voor Ajax is ook een gevoelskwestie, zo liet de transfervrije middenvelder weten. ,,Een goed gevoel is voor mij altijd het belangrijkste. Natuurlijk speelt het mee dat Ajax ieder jaar Europees voetbal speelt, maar al direct na het eerste contact was mijn gevoel bij deze club goed. Dat telt voor mij.” De Deen weet dat hij bij Ajax zware concurrentie op het middenveld gaat krijgen. Desondanks is hij ambitieus. ,,Mijn eerste doel is een basisplaats veroveren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga mijn best doen.”

Ook Frank de Boer is uiteraard blij met de komst van Schöne. ,,Lasse past perfect in onze filosofie. Hij is een creatieve speler die zowel kan scoren als assists kan geven. Van dat soort spelers houden we bij Ajax. Hij zal de concurrentie met de andere middenvelders moeten aangaan. Maar dit seizoen heeft bewezen dat we iedereen keihard nodig hebben. We hebben een goede en brede selectie nodig. Eerder dit seizoen hebben we een aantal keren een beroep op A-junioren moeten doen. Met een goede speler als Lasse erbij wordt de keuze volgend seizoen groter.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax iMagazine: Danish Dynamite - editie 5 - april 2012

Lasse Schöne zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract. Lasse Schöne zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract.
Lasse Schöne proost op zijn overgang naar Ajax. Lasse Schöne proost op zijn overgang naar Ajax.
Ajax iMagazine: Danish Dynamite is mooi studiemateriaal voor Lasse Schöne. Ajax iMagazine: Danish Dynamite is mooi studiemateriaal voor Lasse Schöne.