Menu
Schöne: 'Hopelijk altijd bij eerste elf'

Schöne: 'Hopelijk altijd bij eerste elf'

Een mooiere dag om voor het eerst mee te trainen kon Lasse Schöne zich eigenlijk niet bedenken. De nieuwe aanwinst van Ajax begon deze dinsdag en viel met zijn neus in de boter. De Deense middenvelder verwacht snel fit te zijn en gaat dan de concurrentiestrijd op het middenveld aan. ,,Ik hoop dat ik veel speeltijd krijg, ik ben hier niet gekomen voor de bank.”

Het was ontzettend druk op het trainingsveld. Veel deelnemers aan Ajax Camps & Clinics onderbraken voor even hun oefensessie om te kijken naar de grote sterren. Zij zagen ze allemaal en kregen dus als bonus Lasse Schöne, die een uitstekende eerste indruk achterliet. ,,Het was een goede eerste training”, vond de enthousiaste Deen zelf ook. ,,Ik ben niet gewend dat er zoveel publiek staat op doordeweekse dag. Bij NEC zag je dat alleen bij de eerste training. Nu is het wel vakantie maar het is mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is bij de fans. Zelf heb ik er ook ontzettend veel zin in.”

Schöne begon een weekje eerder dan aanvankelijk was afgesproken. ,,Dat had ik met de trainer afgesproken. Het is goed iets eerder te beginnen omdat ik nieuw ben. Bovendien heb ik genoeg vakantie gehad. Het is tijd om te beginnen. Gisteren was de kennismaking en vandaag dus de eerste training. Het was prima, ik heb goede teamgenoten en ben goed ontvangen. Ik had al een rondleiding gehad dus ik hoefde niet te zoeken. Af en toe moest ik even nadenken waar ik heen moest lopen, want alles is wel ietsje groter als bij NEC.”

Lasse Schöne heeft zin in het nieuwe seizoen. Lasse Schöne heeft zin in het nieuwe seizoen.

Dat niet iedereen bij Ajax onbekend is voor Schöne is ook wel zo prettig. Jasper Cillessen kent hij nog van NEC en hij ontmoet in Amsterdam uiteraard wat landgenoten, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer. ,,Het is fijn dat er een paar Denen zijn”, vindt de middenvelder. ,,Niet per se voor het voetbal, maar het is leuk dat je buiten het veld een beetje Deens kan kletsen.”

En over Denemarken gesproken. Hoe kijkt Schöne terug op het EK? ,,Met gemengde gevoelens. Op zich heeft Denemarken een prima EK gespeeld; we hadden tot de laatste minuut kans door te gaan. Dat is wel een mooie prestatie, maar zelf heb ik te weinig gespeeld. Ik had wel wat meer verwacht, gehoopt. In de oefeninterland tegen Brazilië stond ik nog in de basis, maar toen viel ik na een kwartier geblesseerd uit. Dat was natuurlijk een heel slecht moment. Maar het was een mooie ervaring dat ik er bij zat, al wil je wel wat meer spelen.”

Bij Ajax hoopt Schöne ook aan veel speelminuten te komen. Hij is er klaar voor. ,,Mijn vorm is prima. Ik heb aan het einde van het seizoen vijf weken doorgetraind. Op vakantie heb ik veel gezwommen, een beetje gelopen. Ik weet niet hoe lang het duurt voordat ik helemaal fit ben, maar ik denk dat ik snel weer helemaal fit ben. Hoe ik mijn rol zie? Hopelijk sta ik elke keer bij de eerste elf. Maar Ajax heeft veel kwaliteit en concurrentie op mijn plaats. Het wordt dus moeilijk, maar ik ben hier niet voor de bank. Ik wil spelen en dat moet ik laten zien. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk speeltijd krijg. Ik weet nog niet in welke wedstrijd ik voor het eerst zal spelen. Morgen tegen SC Veendam in elk geval nog niet, want ik ga hier gewoon trainen. Ajax heeft met de Johan Cruijff Schaal, competitie, beker en UEFA Champions League veel wedstrijden. Daar heb ik heel veel zin in.”

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst