Menu
Schöne in 1900 Magazine: 'Stijl kan je niet kopen'

Schöne in 1900 Magazine: 'Stijl kan je niet kopen'

Vanaf vandaag is de nieuwe editie van 1900 verkrijgbaar in winkels door heel Nederland. In deze nieuwe uitgave komen vader en zoon Kluivert aan het woord en lees je een uitgebreid interview met Lasse Schöne over stijl, ambitie en karakter. Ajax.nl geeft je alvast een klein voorproefje.

Op zoek naar de rafelranden van de brave gezinsman Lasse Schöne komen we uit bij voormalig Ajacied Jan Mølby. Ook een Deen. Schöne nam de smakelijke anekdotes uit diens biografie tijdens Ajax’ laatste trainingskamp in Portugal over een arrestatie en openbare dronkenschap in Engeland gulzig in zich op. ,,Bijzonder om te lezen. Echt een andere tijd ook.” Maar hij vergat vooral toch ook de hoofdstukken over voetbal niet. ,,Heel interessant. Ook omdat hij ook bij Ajax heeft gespeeld.”

Veel voetballers lijken op elkaar. Ze dragen dezelfde merken. De toilettasjes zijn sowieso hetzelfde.
“Ik vind: stijl kan je niet kopen. Je kan wel een duur merk kopen maar dat wil niet zeggen dat het per se goed staat. Er is inderdaad veel hetzelfde in de voetbalwereld. Maar ook dat moet iedereen vooral zelf weten.”

Bij AZ stond Rasmus Elm erom bekend niet met een dure toilettas rond te lopen maar juist met een Albert Heijn-tas.
,,Leuk! Origineel toch? Als je alleen spullen draagt waarvan je denkt dat anderen het leuk vinden dan staat het vaak ook niet. Maar wie ben ik om te zeggen: dat staat niet mooi. Juist in zo’n wereld als het voetbal moet je een eigen pad volgen. Er wordt veel naar ons gekeken. Dan vind ik het leuker als je een eigen stijl hebt, maar het is wel is belangrijk om jezelf te zijn.''

Dwars lijkt Schöne op voetbalgebied nooit te zijn geweest in de vijf seizoenen dat hij nu bij Ajax speelt. Meestal verloopt een jaargang zo: in het begin ziet het er niet naar uit dat de trainer een basisplaats in petto heeft voor de middenvelder. Om er dan vervolgens gedurende het seizoen achter te komen dat hij toch onmisbaar blijkt. ,,Ik voel me gezegend als voetballer.''

Wil je het volledige interview lezen? Schaf dan de nieuwe 1900 Magazine aan in de winkel of bestel ‘m online.

Tekst en beeld: Ajax.nl