Menu
Schöne op dreef tijdens training

Schöne op dreef tijdens training

Ajax bereidt zich deze week voor op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De koploper van de Eredivisie trainde donderdagochtend op sportcomplex de Toekomst. Met name Lasse Schöne viel op tijdens de afwerkoefeningen. Bij het afronden op doel produceerde de Deen een aantal fraaie doelpunten. Zal hij in navolging van de wedstrijd tegen Go Ahead ook tegen FC Utrecht zijn stempel kunnen drukken?

Met zijn winnende doelpunt tegen Go Ahead voorzag Schöne zijn invalbeurt afgelopen zondag van een gouden randje. Doordat Frank de Boer voor een variant met Bojan en Lesly de Sa op de vleugels had gekozen, startte Schöne op de bank. Dankzij zijn doelpunt kon hij alsnog belangrijk zijn voor het team. En dat uitgerekend in zijn vijftigste Eredivisieduel voor Ajax. Een mooiere bekroning van dit jubileum had hij zich niet kunnen wensen.

De 27-jarige Deen viel donderdag in positieve zin op tijdens de training. Net als gedeeld clubtopscorer Davy Klaassen was Schöne op dreef tijdens het partijspel en de afrondoefeningen. Onder toeziend oog van assistent-coach Dennis Bergkamp lieten Klaassen en Schöne enkele mooie treffers noteren. Wellicht is het een voorbode van een doeltreffende middag in Utrecht.

Eerder dit seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen Utrecht kwam Schöne niet in actie. Hij bleef het hele duel op de bank. En dat is haast een unicum, aangezien hij dit seizoen in achttien van de twintig Eredivisieduels speelminuten kreeg. Ook tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdam kwam hij in 32 van de 34 competitiewedstrijden in actie. Een reeks die aangeeft dat de multifunctionele Schöne in vrijwel iedere wedstrijd van Ajax zijn aandeel heeft gehad.

Ajax reist komende zondag naar de Domstad voor het duel met FC Utrecht. Beide teams verkeren momenteel in een totaal verschillende vorm. Koploper Ajax heeft de afgelopen acht competitieduels gewonnen terwijl FC Utrecht uit de afgelopen vier wedstrijd nul punten haalde. Bovendien werd de club uit de Domstad vorige week uitgeschakeld in het bekertoernooi. Toch zijn beide reeksen geen garantie voor succes. De laatste zege van Ajax in Utrecht dateert immers van vier seizoenen geleden. Er wacht Ajax dus een mooie uitdaging in De Galgenwaard.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst