Menu
Schöne scoort voor Denemarken

Schöne scoort voor Denemarken

Denemarken, met Lasse Schöne als enige Ajacied bij de selectie, heeft het oefenduel in en tegen Hongarije met 2-2 gelijkgespeeld. Christian Eriksen en Lasse Schöne maakten de Deense goals.

Schöne was lange tijd uit beeld bij de bondscoach. Tijdens de recente WK-kwalificatiereeks speelde hij alleen op 26 maart 2013 tegen Bulgarije (1-1). Daarin bleef zijn optreden op 21 minuten steken. Bovendien was het al ruim elf maanden geleden dat Lasse Schöne een oproep kreeg voor het Deense nationale team, maar voor de tweede oefenduels tegen Hongarije en Zweden haalde bondscoach Morten Olsen de Ajacied van het jaar wel bij de selectie.

Schöne begon in het uitduel met Hongarije als wisselspeler. Maar de enige opgeroepen Ajacied kwam na rust wel in het veld. Vanaf de bank had hij gezien hoe zijn voormalig clubgenoot Christian Eriksen in de 56e minuut de gelijkmaker voor Denemarken scoorde. Maar Hongarije nam in de zeventigste minuut wederom een voorsprong, 2-1. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten want met een uitstekend doelpunt schoot Lasse Schöne drie minuten later de 2-2 binnen. Dat was ook de eindstand.

Denemarken oefent op woensdag 28 mei in Kopenhagen tegen Zweden.

Tekst: Ajax.nl
foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst