Menu
Schouten nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Schouten nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Constantijn Schouten is per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer van Ajax zaterdag 1. De 37-jarige oefenmeester tekende vandaag een contract dat hem voor één seizoen aan de Amsterdamse hoofdklasser bindt.

Schouten ondertekende dinsdag een contract voor één jaar. Schouten ondertekende dinsdag een contract voor één jaar.

Schouten is tot het eind van het seizoen nog trainer van zondaghoofdklasser Hollandia. Enige tijd terug besloten de trainer en de Hoornse club uit elkaar te gaan. ,,Het werd tijd voor wat anders”, aldus Schouten. ,,Toen Ajax mij polste, was ik meteen geïnteresseerd. Dat kwam natuurlijk door de competitie waarin het team speelt, de hoofdklasse B, maar ook door de naam Ajax. Ik ben altijd fan geweest van de club.”

Technisch directeur Martin van Geel heet Schouten welkom bij Ajax. Technisch directeur Martin van Geel heet Schouten welkom bij Ajax.

Bij Ajax zaterdag 1 volgt Schouten Bob de Klerk op, die aan het eind van het seizoen bij de jeugdopleiding van Ajax aan de slag gaat. Schouten vindt dat zijn voorganger uitstekend werk heeft geleverd. ,,Bob de Klerk heeft van Ajax een stabiele middenmoter in de hoofdklasse gemaakt”, zegt Schouten, die pas 22 jaar oud was toen hij het eerste van SC Sloten onder zijn hoede kreeg. ,,Ik ga er proberen voor te zorgen dat we dat blijven. En misschien kunnen we in de toekomst langzaam naar de subtop toe gaan werken.”