Menu
Scoort Enoh weer tegen Willem II?

Scoort Enoh weer tegen Willem II?

Eyong Enoh is bij Ajax als controleur op het middenveld niet belast met het maken van doelpunten. Maar als hij de kans krijgt, maakt hij graag een treffer. De afgelopen twee seizoenen slaagde de Kameroense middenvelder er twee keer in. Beide keren in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Lukt het hem zaterdag opnieuw?

Of Enoh het patent heeft op scoren tegen Willem II zal zaterdagavond blijken. De international scoort niet vaak, maar als hij scoort is de keeper van de Tricolores telkens de klos. ,,Vooral mijn laatste goal tegen Willem II was belangrijk”, herinnert hij zich. ,,We kregen vorig seizoen veel kansen in de ArenA, misten een strafschop (Suarez, red.) en gingen bijna met 0-0 de rust in. Gelukkig slaagde ik er vlak voor het rustsignaal in te scoren. Dat was voor ons allemaal een heel belangrijke treffer.”

De huidige stand biedt, al is het pas de vijfde speelronde, perspectieven op een doelpuntrijke avond tegen Willem II. Ajax gaat aan kop en de Tilburgers staan laatste. Door dergelijke ranglijstjournalistiek laat Enoh zich niet van de wijs brengen. ,,Natuurlijk zijn wij op papier sterker, maar reken maar dat Willem II gemotiveerd zal zijn tegen ons. Dat ze achttiende staan zegt niets. Voor de spelers van Willem II zal succes tegen Ajax in de ArenA dubbel tellen. Daarom moeten we zaterdagavond, ook tegen de nummer laatst, maximaal geconcentreerd zijn.”

12-04-2009: Enoh viert zijn goal tegen Willem II op zijn eigen karakteristieke wijze. 12-04-2009: Enoh viert zijn goal tegen Willem II op zijn eigen karakteristieke wijze.
17-10-2009: Enoh viert zijn goal tegen Willem II een seizoen later op exact dezelfde wijze. 17-10-2009: Enoh viert zijn goal tegen Willem II een seizoen later op exact dezelfde wijze.

De afgelopen transferperiode leverde Ajax onder meer twee spelers van het Afrikaanse continent op. Mounir El Hamdaoui en Ahmed ‘Mido’ Hossam komen van hetzelfde continent als Enoh. Een speciaal verband voelt hij niet. ,,Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Of je Aziaat, Europeaan of Afrikaan bent doet er niet toe. Het gaat erom dat je een goede speler bent. En dat gaat voor Mido en El Hamdaoui allebei op. Zeker met het oog op de duels in de Champions League en de titelstrijd is het van belang dat we een brede en goede selectie hebben. De komst van El Hamdaoui heeft ons de afgelopen weken al meerdere doelpunten gebracht. Hij is in vergelijking met Marko Pantelic meer een balplayer, anders dan Pantelic die een echte nummer 9 was. Als team zijn we daar inmiddels al aardig op ingesteld.”

Moet de keeper van Willem II zaterdagavond extra alert zijn als Enoh in de buurt komt? ,,Het belangrijkste is dat we winnen. Graag wil ik daar een zo maximaal mogelijke bijdrage aanleveren. Natuurlijk wil ook ik scoren, dat wil immers iedere voetballer. Maar met een overwinning ben ik nog veel blijer. Al is het vieren van een doelpunt altijd wel een speciaal moment. Als ik scoor, dan zal ik dat altijd heel bewust vieren.”

Kom zaterdag naar Ajax - Willem II! De wedstrijd begint om 18:45 uur. Kaarten zijn voor iedereen vrij verkrijgbaar zonder ClubCard-verplichting. Vanaf 16:45 uur is er zaterdag stadionverkoop bij de kassa's aan de Noordzijde van het stadion.

Tekst en foto boven: Ajax.nl
Foto's midden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst