Menu
Scoren voor Gezondheid groot succes

Scoren voor Gezondheid groot succes

Het project Scoren voor Gezondheid, waarbij voetballers uit de Eredivisie kinderen aanzetten tot een gezondere levensstijl, is een groot succes.

Tijdens de rust van de wedstrijd Ajax - AZ overhandigde Michael van Praag de resultaten aan staatssecretaris Bussemaker. Tijdens de rust van de wedstrijd Ajax - AZ overhandigde Michael van Praag de resultaten aan staatssecretaris Bussemaker.

Ajax is een van de negen Eredivisieclubs die dit seizoen meedeed aan Scoren voor Gezondheid. Vijf Ajacieden hielpen de deelnemende kinderen uit de regio Amsterdam tijdens hun missie. Ryan Babel was erbij toen het project in november 2006 begon, Edgar Davids en Leonardo brachten een tussentijds bezoek aan de scholen en Jaap Stam en Tom de Mul reikten onlangs de diploma’s uit aan de deelnemers.

De voorlopige landelijke testresultaten, die ECV-voorzitter Michael van Praag zondag uitreikte aan staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker, zitten boordevol goed nieuws. Zo werd onder andere duidelijk dat de deelnemende kinderen gemiddeld meer bewegen, meer aan sport doen, meer groente en fruit eten en minder gesuikerde dranken en tussendoortjes tot zich nemen. Het percentage lichaamsvet is bij alle deelnemers significant afgenomen.

Komend seizoen doen alle Eredivisieclubs mee aan het project.