Menu
Scoren voor Gezondheid van start bij Ajax

Scoren voor Gezondheid van start bij Ajax

Bij Ajax is woensdag voor het tweede jaar op rij het project Scoren voor Gezondheid van start gegaan. Honderd kinderen uit Amsterdam Zuidoost beloofden John Heitinga en Urby Emanuelson de komende twintig weken gezond(er) te gaan leven.

Heitinga sluit een contract af met één van de scholieren. Heitinga sluit een contract af met één van de scholieren.

Heitinga en Emanuelson tekenden in de bestuurskamer van de Toekomst met alle kinderen een contract. Over twintig weken komen de kinderen terug en dan wordt gekeken of ze inderdaad een gezondere leefstijl erop na hebben gehouden. ,,Ik vind het een goed initiatief”, zei Heitinga tussen het zetten van de handtekeningen door. ,,Kinderen zitten tegenwoordig veel vaker achter de computer. Dat was vroeger anders. Ik speelde alleen maar buiten.”

Drukte op de Toekomst. De basisschoolkinderen die meedoen aan Scoren voor Gezondheid kregen een sportieve clinic voorgeschoteld. Drukte op de Toekomst. De basisschoolkinderen die meedoen aan Scoren voor Gezondheid kregen een sportieve clinic voorgeschoteld.

Vorig seizoen waren de resultaten van Scoren voor Gezondheid veelbelovend. Zo werd onder andere duidelijk dat de deelnemende kinderen gemiddeld meer bewegen, meer aan sport doen, meer groente en fruit eten en minder gesuikerde dranken en tussendoortjes tot zich nemen. Het percentage lichaamsvet was bij alle deelnemers significant afgenomen. Heitinga gaat er vanuit dat ook dit seizoen de resultaten weer goed zullen zijn. ,,Bij mij is een deal een deal”, zei de Ajacied. ,,Niemand kan dit contract afkopen.” Toch hoeven de kinderen niet allemaal te leven als een profsporter, vindt Heitinga. ,,Het belangrijkste is dat kinderen plezier maken.”

De eerste aanzet tot een gezondere levensstijl werd woensdag al voor de contractondertekeningen gezet. Op de velden van de Toekomst genoten honderd kinderen van een uitgebreide sportclinic.

Dit jaar doen alle betaald voetbalclubs uit de Eredivisie mee aan het project. De Stichting Meer dan Voetbal en het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) hebben dit initiatief genomen in samenwerking met de Sponsorloterij.

Urby Emanuelson zette woensdag honderd handtekeningen. Hij en John Heitinga gingen natuurlijk ook met iedereen op de foto. Urby Emanuelson zette woensdag honderd handtekeningen. Hij en John Heitinga gingen natuurlijk ook met iedereen op de foto.