Menu
Scorend Ajax maakt jacht op reeks uit 2001

Scorend Ajax maakt jacht op reeks uit 2001

De doelpunten vallen bij Ajax als rijpe appelen van de boom. Vooral in eigen huis is de ploeg van Marcel Keizer trefzeker, want in elk van de laatste 28 thuisduels in de Eredivisie was minimaal 1 doelpunt van Amsterdamse makelij. Een belangrijke spil in dit succes: David Neres.

Het doelpuntloze gelijkspel tegen Heracles Almelo (26 januari 2016) was de laatste keer dat Ajax niet wist te scoren in de Amsterdam ArenA. Voor een langere reeks moeten de geschiedenisboeken van 2001 tot 2004 uit de kast worden gehaald. Toen scoorde het Ajax van Ronald Koeman 63 thuisduels op rij. 

Keizer en co hebben nog een lange weg te gaan om die knappe reeks te evenaren. Maar er zjin ook andere leuke reeksen voort te zetten. Zo kan de ploeg voor het eerst sinds het voorjaar 2013 minstens 3 keer scoren in 5 opeenvolgende Eredivisie-duels. Het zijn mooie voortekenen voor een doelpuntrijke editie van Ajax - FC Utrecht.

David Neres
Een belangrijke factor in de scoringsdrang is David Neres. De 20-jarige aanvaller was in de Eredivisie direct betrokken bij minimaal 1 doelpunt tijdens 9 van de 10 duels waarin hij in de basis startte. Het levert een fraai totaal van 7 goals en 5 assists op. 

Neres kan voor zondag een goed voorbeeld nemen aan goede vriend en mentor Wamberto. Hij is namelijk de enige Braziliaanse Ajacied die ooit scoorde tegen FC Utrecht. Zijn late gelijkmaker (2-2) in de bekerfinale in 2002 staat in ieders geheugen gegrift. Tijd voor een opvolger, David?

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst