Menu
Scorende Viergever in mooi rijtje

Scorende Viergever in mooi rijtje

Nick Viergever heeft zich zondag tijdens zijn competitiedebuut in een mooi rijtje Ajacieden geschaard. De nieuwe aanwinst luisterde zijn eerste optreden in de Eredivisie op met een doelpunt. Daarmee trad hij in de voetsporen van enkele grote namen uit de Ajax-geschiedenis.

De Ajax-traditie van scorende debutanten bij hun Eredivisiedebuut heeft in de loop der jaren een schitterend rijtje opgeleverd. Onder meer Siem de Jong (2007), Patrick Kluivert (1994), Ronald de Boer (1987), Bryan Roy (1987), Marco van Basten (1982), Johan Cruijff (1964), Davy Klaassen (2011), Jaïro Riedewald (2013) en Ricardo Kishna (2014) maakten in hun eerste competitiewedstrijd voor Ajax direct een doelpunt.

Hoewel de 25-jarige Viergever bij Sparta en AZ al vele wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan, was zijn doelpunt tegen Vitesse toch bijzonder genoeg om aan dit rijtje te refereren. Ook hij bekroonde zijn eerste competitieoptreden in Ajax-shirt immers met een doelpunt. Daarmee verdwijnt direct de nare bijsmaak van zijn eerste officiële optreden naar de achtergrond. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal moest hij zich vlak voor rust laten wisselen met een kniewond. Nu bezorgde zichzelf alvast een kleine voetnoot in de clubgeschiedenis tijdens zijn tweede officiële optreden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst