Menu
Scores tegen De Graafschap lopen op

Scores tegen De Graafschap lopen op

Na de domper in de bekerwedstrijd tegen Willem II, volgt zondag weer een competitieduel. Nummer een-na-laatst De Graafschap komt op bezoek. Wie de wedstrijden van Ajax tegen De Graafschap in de Amsterdam ArenA bekijkt, ziet dat de laatse jaren de uitslagen steeds hoger worden. Werd er in de beginjaren van het stadion nog moeizaam gescoord, de laatste drie ontmoetingen leverden daarentegen 15 Amsterdamse goals op.

Omdat De Graafschap vorig seizoen in de eerste divisie speelde, dateert de laatste Amstedamse ontmoeting tussen beide ploegen van mei 2003. Toen won Ajax met liefst 7-1. Ajax kwam rap op achterstand, maar twee doelpunten van Rafael van der Vaart en scores van Galásek, Sneijder, Pienaar, Maxwell en Boukhari zorgden voor een waar spektakel in het stadion.

Dit jaar vecht De Graafschap tegen rechtstreekse degradatie. Dat ze maximaal nacompetitie spelen, daar houdt iedereen rekening mee in de Achterhoek. Maar nu FC Den Bosch opeens erg goed draait, met de klapper van 4-1 tegen Feyenoord als hoogtepunt, doet de Superboeren angstig naar achteren kijken.

Voor Ajax is het zaak te winnen, nu AZ punten laat liggen en de voorronde Champions League voor het grijpen ligt. Trainer Danny Blind wilde tot vorige week nog niets weten van de tweede plaats, toen het gat nog vier punten was. Maar de Alkmaarders betalen momenteel de tol voor het Europese succes en verloren vijf punten in de laatste twee wedstrijden. Blind wilde pas gaan nadenken als het gat nog maar één of twee punten was. Het verschil werd sneller goedgemaakt dan iedereen in Amsterdam had kunnen vermoeden.

Als alle elf Ajacieden de concentratie vasthouden aanstaande zondag, dan mag de thuisploeg niet in de problemen komen. Wel is het zo dat het ontbreken van de backs Hatem Trabelsi en Maxwell zich zwaar laat voelen. Voeg daarbij de absentie van Van der Vaart, Lindgren, Rosales en Obodai en Danny Blind moet achterin behoorlijk improviseren. Bij De Graafschap ontbreekt in elk geval Glenn Loovens, die voor een duel is geschorst.

Wedstrijden tegen De Graafschap in Amsterdam ArenA:

1996-1997 Ajax - De Graafschap 1-1 Louis van Gaal
1997-1998 Ajax - De Graafschap 1-0 Morten Olsen
1998-1999 Ajax - De Graafschap 1-1 Morten Olsen
1999-2000 Ajax - De Graafschap 2-1 Jan Wouters
2000-2001 Ajax - De Graafschap 4-1 Co Adriaanse
2001-2002 Ajax - De Graafschap 4-0 Ronald Koeman
2002-2003 Ajax - De Graafschap 7-1 Ronald Koeman