Menu
Seedorf bezoekt Ajacieden in Rio

Seedorf bezoekt Ajacieden in Rio

Frank de Boer, Edwin van der Sar en Clarence Seedorf werden, als spelers uit de gouden lichting Ajacieden die in 1995 de Champions League veroverde, zondag even herenigd. In het Sheraton Hotel in Rio ontmoette de 36-jarige oud-Ajacied op uitnodiging van Ajax de voltallige selectie. Ajax TV sprak met Seedorf, contractspeler bij Botafogo.

Seedorf sprak met Ajax TV onder meer over zijn Braziliaanse voetbalavontuur bij Botafogo en het weerzien met zijn generatie- en landgenoten. Ook de mogelijke toekomst van de oud-speler van onder meer AC Milan en Real Madrid bleef niet onbesproken. Seedorf weet als dé ervaringsdeskundige bij uitstek welke naam zijn oude club Ajax heeft in het voetbalgekke Brazilië. ,,Ajax heeft een verleden waar je nog honderd jaar op kan teren’’, vertelde de meervoudig winnaar van de Champions League voor de camera van Ajax TV. ,,De erkenning voor de club blijft.’’

Bekijk later deze week het complete interview met Clarence Seedorf op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier de preview van het interview met Clarence Seedorf op Ajax TV

In het Sheraton Hotel werd een groepsfoto gemaakt, met oud-Ajacied Seedorf als (bijna) middelpunt. In het Sheraton Hotel werd een groepsfoto gemaakt, met oud-Ajacied Seedorf als (bijna) middelpunt.
Sommige spelers, hier Ricardo van Rhijn, lieten een foto maken met de goedlachse oud-Ajacied. Sommige spelers, hier Ricardo van Rhijn, lieten een foto maken met de goedlachse oud-Ajacied.
Het interview van Ajax TV met Seedorf is later deze week in zijn geheel te zien. Het interview van Ajax TV met Seedorf is later deze week in zijn geheel te zien.
Na de ontmoeting met Seedorf verliet de selectie het hotel voor een korte wandeling. De Amsterdammers besluiten de Braziliaanse trainingsweek zondag met een oefenwedstrijd tegen Vasco da Gama. Na de ontmoeting met Seedorf verliet de selectie het hotel voor een korte wandeling. De Amsterdammers besluiten de Braziliaanse trainingsweek zondag met een oefenwedstrijd tegen Vasco da Gama.