Menu

Seedorf bij de groep

De groep die vanochtend een gehele training afwerkte bestond slechts uit vijf spelers. Een van hen was Stefano Seedorf, hij kon eindelijk weer voluit meedoen. De Ajacieden die zondag tegen NEC speelden, liepen uit.

Maxwell, de maker van het winnende doelpunt tegen NEC, was een van de zeven Ajacieden die onder leiding van Jambor de uitlooptraining afmaakte. Pienaar, Galásek, Pasanen, Yakubu, Van der Vaart en Wamberto vergezelden de Braziliaan. Wamberto kan het loopwerk goed aan en deed daarom mee met de basisspelers. Andy van der Meyde liet zich slechts even zien op het trainingsveld en Sneijder deed het wat rustiger aan in zijn eentje.

Van der Vaart en Sneijder vertrokken na het uitlopen richting kleedkamers, Wamberto vervolgde het loopwerk. Pasanen, Maxwell en Pienaar ploften in het gras en bekeken de inspanningen die enkele teamgenoten verrichtten. Zlatan, Chivu, Sikora, O'Brien en Seedorf werden als enigen echt aan het werk gezet. Voor de laatste waarschijnlijk een opluchting, want na een blessure aan zijn voet kan hij weer alles met de bal doen. Pas tegen het middaguur mochten de vijf plus de keepers de douche opzoeken.

Yakubu liep naar het andere trainingsveld en vermaakte zichzelf met een bal. Ook hij hield het na een tijdje voor gezien en vertrok naar boven.

Stekelenburg, Mendes da Silva, Boukhari, Witschge, Van Damme en De Jong doen maandagavond mee met de laatste competitiewedstrijd die Jong Ajax speelt. Tegenstander is Jong Heerenveen, dat kampioen kan worden. Bergdølmo en Litmanen lieten zich niet zien.