Menu

Seedorf brengt NAC in slotfase naast Willem II

De Brabantse streekderby NAC - Willem II was traditioneel hard en grimmig. De thuisclub bracht het beste voetbal maar moest zich gelukkig prijzen één winstpunt te hebben overgehouden. Pas in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd maakte Ajacied Stefano Seedorf, op huurbasis bij NAC, met een fraai schot de 1-1.

Willem II koesterde te lang de in de zevende minuut verkregen voorsprong door een doelpunt van Danny Landzaat. Het was wel een prachtig doelpunt. Sektioui krulde een voorzet naar het hoofd van Van den Eede. De spits kopte door naar Landzaat die geen moeite had met scoren, 0-1.

De gelijkmaker pal voor tijd was meer dan verdiend. Een zondagsschot van Stefano Seedorf, na een uur ingevallen voor Stam, was Willem II-keeper De Vlieger te machtig. Nourdin Boukhari speelde zijn eerste wedstrijd voor de zwartgele formatie uit Breda. De aanvaller kreeg enkele kansen, maar wist er geen van te benutten. Omdat de Ajacied pas na 1 september is aangemeld bij de UEFA, mag Boukhari niet uitkomen in Europese wedstrijden van NAC.


Youssouf Hersi won zondag met NEC met 2-1 van FC Twente. De huurling speelde de hele wedstrijd. Richard Knopper, uitgeleend aan Heerenveen, speelde zaterdagavond de Noordelijke streekderby tegen Groningen. De Friezen, met de Ajacied de volle negentig minuten binnen de lijnen, wonnen met 1-0. Met RBC speelde Pius Ikedia zaterdag gelijk in Roosendaal tegen Vitesse. De Nigeriaan speelde eveneens de hele wedstrijd. Ruud Kras (Volendam) en Cedric van der Gun (ADO Den Haag) deelden vrijdagavond de punten in het Zuiderpark. Van der Gun kreeg een gele kaart, beide Ajacieden stonden gedurende het hele duel in het veld.

Kwame Quansah, verhuurd aan het Zweedse AIK, begon als rechtermiddenvelder aan het duel met Örebro SK. Zes minuten voor tijd werd hij gewisseld. Gescoord werd er niet in de wedstrijd.