Menu

Seedorf doet PSV pijn

Het was het schot van Stefano Seedorf dat PSV opnieuw puntenverlies toebracht. De verhuurde Ajacied kreeg vorige week te horen dat Ajax de optie in zijn contract niet licht, waardoor hij deze zomer transfervrij is. Met de 1-1 in het Philips Stadion bracht hij zijn marktwaarde omhoog, zijn club NAC een mooi punt en Ajax dichter bij de titel.

Het was al met al een mooie avond voor Seedorf. Toch leek het er in de beginfase niet op dat NAC een succesje zou boeken in Eindhoven. Daarvoor kreeg PSV te veel kansen, maar de afwerking was op de goal van Jan Vennegoor of Hesselink in de achttiende minuut na, veel te mager. NAC, uitgeschakeld in de Amstel Cup nadat Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf hun strafschop in de beslissende serie hadden gemist, kreeg echter in de tweede helft wel de kans langszij te komen. De voorzet kwam van rechts en met een hard, laag en zuiver schot schoot Zaandammer Seedorf in de 54ste minuut de bal binnen, 1-1. Boukhari speelde net als Seedorf de hele wedstrijd.

Richard Knopper kwam vrijdagavond met Heerenveen in de streekderby tegen Groningen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Knopper kreeg eenmaal een goede mogelijkheid maar benutte die niet. Hij speelde wel de hele wedstrijd.

Ruud Kras had een slechte zaterdagavond met zijn ploeg Volendam toen hij op bezoek ging bij zijn vorige club, FC Zwolle. Met liefst 3-0 gingen de gasten uit Noord-Holland de boot in. Kras, die negentig minuten speelde, kreeg ook nog eens een gele kaart.

Youssouf Hersi zat tegen AZ zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit en zag vanaf de tribune dat zijn NEC met 0-2 verloor.

Twee voormalige rechtsbuitens van Ajax hadden elkaar kunnen treffen in de ontmoeting tussen RBC en ADO Den Haag, maar Cedric van der Gun was voor een duel geschorst. Pius Ikedia speelde wel negentig minuten maar het duel eindigde zoals het begon, in 0-0.