Menu

Seedorf en Hersi verliezen in Europa

Stefano Seedorf en Youssouff Hersi zijn er met hun clubs, NAC Breda en N.E.C., niet in geslaagd een ronde verder te komen in het UEFA-Cuptoernooi. Beide Ajax-huurlingen verloren woensdagavond de tweede wedstrijd in de eerste ronde van het Europese toernooi.

NAC stond voor de lastige opgave een 5-0 achterstand tegen Newcastle United ongedaan te maken in Breda. De Brabantse club speelde beter, maar slaagde niet in die opzet.

In de 54ste minuut had Seedorf het duel eigenlijk in het voordeel van NAC moeten beslissen. Elmander bediende de Ajax-huurling op maat, maar die schoot alleen voor Harper hopeloos over de bal heen. In de 75ste minuut was ook Engelaar nog dicht bij een doelpunt. Alleen voor Harper werd hij aangetikt, maar kon toch nog tot een schot komen, dat maar net naast hobbelde.

In de 86ste minuut kreeg NAC alsnog een nederlaag te slikken. Uit een van de spaarzame aanvallen van Newcastle maakte middenvelder Robert 0-1. Nourdin Boukhari, ook Ajacied in Bredase dienst, was niet speelgerechtigd voor de Europese duels.

In Nijmegen verging het Youssouff Hersi niet veel beter. Tegen Wisla Krakow moesten Hersi en de zijnen een 2-1 achterstand in hun voordeel zien om te buigen. N.E.C. kwam na een dik half uur nog wel op voorsprong, Hersi bediende teamgenoot Zonneveld, die niet nadacht en genadeloos uithaalde. Op slag van rust moest de ploeg uit Nijmegen de de dure gelijkmaker incasseren.

Na rust kreeg Hersi zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Krakow maakte niet veel later zijn tweede doelpunt en N.E.C. verloor de grip op het duel. Ax en Zonneveld bleven hun fustratie niet de baas en kregen beide een rode kaart na een onbezonnen actie. Zo eindigde N.E.C. met acht man en een uitschakeling in de UEFA Cup.