Menu
Seedorf kijkt uit naar weerzien met Ajax

Seedorf kijkt uit naar weerzien met Ajax

AC Milan heeft maandagavond in de Amsterdam ArenA getraind. Dinsdag treft Ajax de Italianen tijdens de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Champions League. Voorafgaand aan de training blikten AC Milan-trainer Massimo Allegri en ex-Ajacied Clarence Seedorf vooruit op de ontmoeting.

Voor even was de voertaal maandagavond Italiaans in het domein van de journalisten. In de tjokvolle perskamer van de ArenA waren veel Italiaanse journalisten aanwezig. Dankzij de aanwezigheid van Clarence Seedorf, 34 jaar inmiddels, werd er zo nu en dan ook even Nederlands gesproken. De middenvelder van AC Milan kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn oude club.

,,We moeten ons met AC Milan vanaf het begin honderd procent concentreren om te winnen. Ik verwacht dinsdagavond twee ploegen aan de aftrap die voor de winst gaan. Ook Ajax zal daar voor gaan”, sprak Seedorf. ,,De kracht van dit Ajax is het enthousiasme waarmee de ploeg speelt. Het heeft weinig zin om Ajax - AC Milan op voorhand met Real Madrid - Ajax te vergelijken. Ze speelden onlangs voor het eerst in jaren weer Champions League en misten bovendien Suarez. Daarnaast; Madrid speelde die avond zó fantastisch dat iedere tegenstander het daar moeilijk zou hebben gehad.”

Robinho (links), Seedorf en Ronaldinho hadden lol tijdens de training. Robinho (links), Seedorf en Ronaldinho hadden lol tijdens de training.

Naast Seedorf kwam ook AC Milan-trainer Massimo Allegri aan het woord. Voor het oog van tien camera’s wilde de oefenmeester nog niets loslaten over zijn opstelling. Onder meer over de inzetbaarheid van Ronaldinho bestonden voorafgaand aan de training nog twijfels. Allegri: ,,Daarover heb ik nog geen definitieve beslissing genomen. Of hij zal spelen zal onder meer afhangen van de training. Ons team is echter niet afhankelijk van Ronaldinho.”

Tijdens de oefensessie werd er druk gewerkt om alle stoelen van de bekende Europese vlaggetjes te voorzien. Het zal dinsdagavond voor een fraai tafereel zorgen, in combinatie met de hymne van het miljoenenbal. ‘Mister Champions League’ Seedorf kan de CL-tune inmiddels wel dromen. Tegen Ajax speelt hij zijn 111e (!) duel op het hoogste Europese niveau. Daarmee staat hij zelfs bij het ervaren Milan op eenzame hoogte. Toch beschouwt de middenvelder de wedstrijd tegen Ajax niet als een doorsnee duel. Seedorf: ,,Ik zal proberen om ervan te genieten. Het is goed om weer even terug te zijn. Het is alweer zeven jaar geleden (poulefase Champions League Ajax - AC Milan eind 2003, red.) dat ik hier voor het laatst speelde. Je moet het niet als vanzelfsprekend ervaren dat je altijd weer eens terugkeert bij je oude club.”

Op de vraag of Seedorf een ‘nieuwe Seedorf’ bij het huidige Ajax kan aanwijzen, antwoordde de 87-voudig international: ,,Ik zou het niet weten, maar ik hoop dat er verschillende aankomen.” En dan met een grote glimlach: ,,Dat zou goed zijn voor het Nederlands voetbal.”

De huidige nummer vijf in de Serie A boekte afgelopen weekend de tweede competitiezege. Tegen Genoa maakte Zlatan Ibrahimovic de winnende treffer. Ook in het vorige Champions League-duel tegen Auxerre (2-0 winst) nam de nieuwe spits van AC Milan beide treffers voor zijn rekening. Trainer Allegri zag de laatste competitieduels met Lazio Roma en Genoa als goede generale voor het duel met Ajax. „Ze hebben veel individuele kwaliteiten en spelen altijd een apart soort voetbal”, stelde de Italiaan. ,,Ik heb in het verleden vaak met plezier naar Ajax gekeken. Ik verwacht dinsdagavond een wedstrijd van hoogstaand niveau.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk het exclusieve interview met Clarence Seedorf op Ajax Premium TV

AC Milan-trainer Massimo Allegri en Clarence Seedorf tijdens de persconferentie. AC Milan-trainer Massimo Allegri en Clarence Seedorf tijdens de persconferentie.
Ibrahimovic aan de bal. Ibrahimovic aan de bal.
Allegri geeft aanwijzingen tijdens de training. Allegri geeft aanwijzingen tijdens de training.
Ibrahimovic is weer even terug in Amsterdam. Ibrahimovic is weer even terug in Amsterdam.
Adriano Galliani, vice-president van AC Milan. Adriano Galliani, vice-president van AC Milan.
Ibrahimovic heeft al meerdere keren gescoord voor zijn nieuwe werkgever. Ibrahimovic heeft al meerdere keren gescoord voor zijn nieuwe werkgever.
Seedorf (op de rug gezien) heeft het naar zijn zin met Ronaldinho. Seedorf (op de rug gezien) heeft het naar zijn zin met Ronaldinho.