Menu
Seedorf leidt Ajax C1 rond op Milanello

Seedorf leidt Ajax C1 rond op Milanello

Ajax C1 heeft dinsdag een exclusieve rondleiding op het trainingscomplex van AC Milan gekregen. Ex-Ajacied Clarence Seedorf leidde de pupillen van Ajax rond op Milanello. Het team van trainer Michel Kreek verblijft deze week in Italië waar het aan de Memorial Gaetano Scirea deelneemt.

Dankzij de contacten tussen Michel Kreek en AC Milan-coach Massimiliano Allegri kwam het unieke bezoek aan Milanello tot stand. Kreek en Allegri speelden in de jaren negentig samen bij Perugia, waardoor de jeugdcoach van Ajax met zijn team toegang kreeg tot het complex dat normaal gesproken hermetisch van de buitenwereld is afgesloten. Clarence Seedorf nam de rol van rondleider op zich. De middenvelder van AC Milan nam uitgebreid de tijd om de junioren van zijn voormalig werkgever rond te leiden.

Woensdagavond bereikte Ajax de volgende ronde van het toernooi in Italië. Na een 1-1 gelijkspel tegen een selectieteam van Lombardije (zondag) kroonde de C1 zich woensdag tot groepswinnaar dankzij een 1-3 zege op de leeftijdsgenoten van Torino. Abdelhak Nouri nam met twee goals een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Vince Dekker maakte de bevrijdende derde treffer voor Ajax. Donderdagavond neemt Ajax het tegen AC Milan op. Vrijdag of zaterdag wacht Ajax een wedstrijd tegen de C-junioren van Juventus. Zondag zijn de finalewedstrijden.

Anderhalve week geleden won de C1 in Engeland het prestigieuze Premier League International Youth Tournament.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax C1