Menu

Seedorf op dreef voor NAC

Op verschillende velden in de Nederlandse competitie kwamen afgelopen weekeinde Ajax-huurlingen in actie. Stefano Seedorf speelde de opvallendste rol: hij scoorde maar liefst drie keer voor zijn huidige club NAC. Ook Cedric van der Gun trof doel en hij hielp ADO Den Haag daarmee aan een punt.

NAC Breda, met Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf in de basis, had zaterdagavond aan de eerste helft genoeg om NEC ruimschoots te verslaan: 5-2. Binnen een kwartier was de wedstrijd gespeeld. NAC leidde toen al met 3-0 door treffers van Seedorf (2x) en Engelaar.

Nog voor rust vergrootte NAC de voorsprong tot 5-0. Engelaar scoorde met het hoofd uit een hoekschop van Diba en Seedorf schatte een voorzet van Boukhari op juiste waarde. Boukhari en Seedorf speelden de hele wedstrijd, Youssouf Hersi kwam vanwege een schorsing niet in actie voor NEC.

RBC Roosendaal verloor in Friesland met 1-0 van Heerenveen, dat met Richard Knopper in de basis speelde. Pius Ikedia kwam niet in actie.

Door een eigen doelpunt van Kras heeft FC Volendam zondag een ongelukkige nederlaag geleden tegen FC Utrecht, 1-2. Een schot van Braafheid veranderde hij ruim een kwartier voor tijd van richting, waardoor doelman Verhoeven kansloos was.

Sparta, met Kiran Bechan, won in eigen huis met 4-1 van AGOVV.

Cedric van der Gun was succesvol voor ADO Den Haag. In de vijfenveertigste minuut maakte hij de inmiddels opgelopen 1-0 achterstand ongedaan en bezorgde zijn ploeg zodoende een punt.