Menu

Seedorf scoort voor Inter

MILAAN (RTR) - AS Roma gaat in de Italiaanse Serie A als soevereine 'herfstkampioen' de korte winterstop in. Na het gelijkspel van de Romeinen tegen nummer twee Juventus een dag eerder, verspeelde het als derde geklasseerde Atalanta Bergamo zaterdag drie punten door thuis met 1-0 te verliezen van Inter.

Clarence Seedorf maakte het enige doelpunt in de wedstrijd tussen het verrassend presterende Atalanta en het kwakkelende Inter. Met zijn goal na rust zorgde de Nederlander er voor dat Inter, deze voetbaljaargang niet meer dan een grijze middenmoter in Italie, voor het eerst een uitoverwinning boekte.

Stadgenoot AC Milan zakte op de ranglijst terug naar de zevende plaats, met tien punten achterstand op de koploper. De rood-zwarten gingen thuis met 2-1 onderuit tegen middenmoter Perugia. Saudati zette de gasten op voorsprong. Daarna bracht Sjevtsjenko, samen met Batistuta (AS Roma) topscorer in Italie, met zijn tiende competitiedoelpunt de stand in evenwicht. Het winnende doelpunt kwam van de Griekse aanvaller Vryzas.

Onderin kreeg Reggina weer wat hoop. Het won met 1-0 van Vicenza en behoudt daarmee de aansluiting met Bari, Brescia en Napoli.