Menu

Seedorf: 'wedstrijd zo snel mogelijk vergeten'

Na de nederlaag van Oranje tegen de Tsjechen zaterdagavond vond ex-Ajacied Clarence Seedorf het zaak de wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten. Vanaf zondag moet het vizier gericht zijn op de laatste poule-wedstrijd tegen Letland, die door Oranje gewonnen moet worden om nog uitzicht te houden op de kwartfinale van het EK in Portugal.

Clarence Seedorf zei dat het niet verstandig was al te lang stil te staan bij de nederlaag. ,,We hebben nog steeds een kans en die moeten we proberen te pakken, daar moeten we driehonderd procent voor gaan. Dat we er vanavond niet hebben uitgehaald wat erin zat, mag duidelijk zijn. We hebben goed gespeeld, op enkele momenten na. Maar die momenten zijn wel beslissend geweest.''

,,We speelden tegen een goede ploeg, maar met een goede vrije trap kwamen wij op voorsprong. Het was ons kennelijk niet gegund nog meer uit te lopen op de Tsjechen. We moeten in de spiegel kijken, naar onszelf en als ploeg. Op deze nederlaag zaten we niet te wachten. Het heeft echter weinig zin bij de pakken neer te gaan zitten'', aldus Seedorf.

Bron ANP en ajax.nl