Menu

Seedorf zet opmars met Groningen voort

Stefano Seedorf boekte dit weekeinde van alle oud-Ajacieden op de Nederlandse velden de verrassendste overwinning. Met FC Groningen won de Zaanse middenvelder met 2-1 bij Feyenoord. Hoe zijn oude clubgenoten het op andere velden deden, lees je hier.

Cedric van der Gun leek met zijn ADO Den Haag op weg naar een verrassende zege in Kerkrade bij Roda JC. Maar na de 0-1 voorsprong zag de verhuurde Ajacied dat de thuisploeg vier minuten voor tijd terug kwam tot 1-1. Zelf werd de rechtsbuiten in de 90ste minuut gewisseld.

Omdat RBC en Pius Ikedia in beroep zijn gegaan tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB wat betreft het aantal wedstrijden schorsing voor de Nigeriaan, mocht de rechtsbuiten gewoon meespelen in het thuisduel tegen sc Heerenveen. Dat deed hij tachtig minuten. Op het moment dat Ikedia werd gewisseld stond de eindstand van 1-3 voor de Friese ploeg al op het bord. Bij de formatie van trainer Gert-Jan Verbeek viel Youssouf Hersi na een ruim half uur in. Hersi was de enige oud-Ajacied die in actie kwam bij sc Heerenveen.

Denny Landzaat opende als oud-Ajacied de score namens AZ tegen RKC Waalwijk, waarbij trainer Erwin Koeman liefst vier spelers met een Amsterdams verleden opstelde. Behalve Serghino Greene, Jerold Promes en Michael Krohn-Dehli stond ook Didi Longuet in het basiselftal. Het hielp RKC weinig. Met 3-0 was AZ, dat in Henk Timmer, Tim de Cler en invaller Olaf Lindenbergh ook enige Ajax-historie op het veld had staan, heer en meester en dus gaat oud-Ajaxtrainer Co Adriaanse Ajax en Feyenoord nog altijd voor op de ranglijst.

Abubakari Yakubu en Richard Knopper kregen bezoek van PSV. Vitesse kon in de eerste helft heel goed meekomen met de lijstaanvoerder maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Dus sloeg PSV, het hele seizoen al degelijk bezig, na rust toe. Na de 0-1 werd het in de slotfase, toen Sturing zijn mannen naar voren stuurde, ook nog 0-2. Het duel werd enige tijd gestaakt wegens spreekkoren richting scheidsrechter Bossen, die Michael Dingsdag met een rode kaart van het veld stuurde.

José Valencia hield met NEC de nul tegen FC Den Bosch. Aangezien NEC voorin niet tot scoren kwam, was de 0-0 tevens de eindstand.

David Mendes da Silva was de matchwinnaar voor NAC Breda tegen Willem II, dat in Martijn Reuser, Michel Kreek en Kevin Bobson drie oud-Ajacieden had meelopen. De goal van Mendes, die tevens geel kreeg, was de enige in Tilburg.