Menu
Seizoen Ajax O19 als nachtkaars uit

Seizoen Ajax O19 als nachtkaars uit

Ajax O19 heeft zaterdag het seizoen op een teleurstellende manier afgesloten. Het laatste duel van het seizoen ging met 2-1 verloren tegen FC Utrecht. John Heitinga en co eindigen het seizoen met lege handen.

De wedstrijd in Utrecht kende een vervelend begin. De grensrechter werd na 8 minuten misselijk en moest worden vervangen. De jeugdploegen hervatten na een korte onderbreking de wedstrijd op deze bloedhete middag.

2 corners van Victor Jensen zorgden direct voor groot gevaar, maar kopballen van Boy Kemper en Sven Botman gingen over het doel. Aan de andere kant was het wel raak. Jayden Macnack schoot na 2 prachtige reddingen van Nick Plomper in het lege doel: 1-0. 

46. De 2e helft is begonnen. Werk aan de winkel #AjaxO19! 👊#utraja pic.twitter.com/PncL9cZegq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 mei 2018


Ajax O19 achter de feiten aan
De 2e helft was een herhaling van de eerste. Ajax had de bal, maar Utrecht het doelpunt. Rayan El Azrak verdubbelde binnen 10 minuten de score. Er was dubbel werk aan de winkel voor Ajax O19. 

De Ajacieden gingen haastig opzoek naar de aansluitingstreffer. Het duurde uiteindelijk tot de 85e minuut, toen Sergino Dest een rebound in het open doel schoot. Verder dan deze treffer kwamen de jongelingen echter niet. 

87. GOAL #AjaxO19. Sergino Dest doet kort voor tijd wat terug: 2-1. #utraja pic.twitter.com/Wr6XSX4sU5

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 mei 2018

Het eindsignaal maakte ook direct een einde aan het seizoen van Ajax O19. De nummer 2 van de competitie piekte vroeg met goede prestaties in de competitie en de UEFA Youth League. Maar bij het verdelen van de prijzen stonden John Heitinga en co achteraan. Het seizoen ging als een nachtkaars uit. 

Ajax O19: Plomper; Dest, Solomons, Botman, Kemper; Margaret (70. Aberkane), Ter Heide, Jensen; Schön, Kaars, Horvath (45. Pereira)

Lees ook: De powervrouw achter Sontje & Ricky Hansen

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe