Menu
Seizoen ten einde voor bijna gehele Ajax-jeugd

Seizoen ten einde voor bijna gehele Ajax-jeugd

Het voetbalseizoen komt voor de jeugdteams van Ajax, op O19 na, per direct ten einde. De KNVB maakte dinsdagavond bekend dat voor het volledige amateurvoetbal is besloten de competities niet meer te gaan hervatten. Dat betekent dat naast de jeugdteams ook de zaterdagamateurs en het talententeam van de Ajax Vrouwen niet meer in actie komen. Reden voor het besluit is de coronacrisis die Nederland, maar eigenlijk vrijwel de hele wereld, momenteel in zijn greep heeft.

De KNVB meldt verder dat de ranglijsten van de competities komen te vervallen. “Er is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn.”

Bovenstaande geldt naast O19 ook niet voor Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen, die tot de profsectie van de KNVB behoren. Premier Mark Rutte meldde eerder op de avond op een persconferentie dat het Nederlandse betaald voetbal tot tenminste 1 juni stil ligt. In een later stadium wordt bekend welke invloed en consequenties de maatregelen hebben op de voortgang van de Eredivisie (mannen, vrouwen en O19) en de Keuken Kampioen Divisie.

Klik hier voor de volledige verklaring van de KNVB

Tekst en beeld: Ajax.nl