Menu
Seizoen voor C1 in volle gang

Seizoen voor C1 in volle gang

De kick off voor het nieuwe seizoen begon zaterdag goed voor de Ajacieden uit de C1. Op de Toekomst veroverden de talenten van trainer Peter van der Veen de Supercup door Feyenoord C1 te verslaan: 2-1. Van der Veen – dit seizoen als trainer een nieuwkomer op de Toekomst – blikt terug op de mini-Klassieker, dinsdagavond in samenvatting ook te zien in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV.

De Ajacieden toonden naast een gezonde winnaarsmentaliteit ook veerkracht tegen de leeftijdgenoten uit Rotterdam-Zuid. Ajax kwam in het duel tussen de landskampioen en bekerwinnaar voor rust met 1-0 achter. ,,Feyenoord kon makkelijk scoren na een misverstand tussen mijn keeper en linksback’’, kijkt Van der Veen terug op de nogal ongelukkig tot stand gekomen openingstreffer. ,,Ik heb in de rust gehamerd op onze opbouw van achteruit. In de tweede helft hebben we geen kans meer tegen gekregen, speelden we eigenlijk alleen nog op de helft van Feyenoord.’’ Na de pauze kwam het alsnog goed voor de Ajacieden. Mink Peeters tekende voor de gelijkmaker, waarna Carel Eiting zijn ploeg de overwinning bezorgde. Ajax C1 begon het seizoen daarmee met een prijs.

,,Ik moet mijn groep een compliment geven voor hoe hard er elke dag wordt gewerkt’’, vervolgt Van der Veen over zijn spelers van maximaal veertien jaar oud. ,,Dan zie je dat resultaat vanzelf komt. Wie hard werkt, ontwikkelt zich ook hard. Wij, als trainers, willen jongetjes beter maken. Zij willen winnen. Die twee uitgangspunten komen mooi samen. Zaterdag – de wedstrijddag - is dan de examendag.’’

Peter van der Veen, trainer Ajax C1: 'Complimenten voor hoe hard de jongens elke dag trainen.' Peter van der Veen, trainer Ajax C1: 'Complimenten voor hoe hard de jongens elke dag trainen.'

De veertiger Van der Veen is een specialist in het opleiden van jong talent. Tot vorig seizoen was de Rotterdammer zeven jaar werkzaam in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na de B1 en B2 van de Kasteelclub trainde Van der Veen vijf jaar Sparta C1. ,,Het is een leuke leeftijdgroep’’, vervolgt de jeugdtrainer in het bijzonder over de leeftijdsgroep Onder 15. ,,Ik denk dat ik ook de taal spreek van de jongens. En ze goed kan bereiken.’’ Van der Veen is tevreden over de kwalitatieve breedte van zijn selectie. ,,We zijn over de hele breedte sterk. Iedereen is aan elkaar gewaagd. Dat is goed. Dan kan je niet verslappen ook. De jongens moeten allemaal hard werken om zeker te zijn van hun plek.’’

Zaterdag is de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle C1 voor de Ajacieden de eerste klus in de nieuwe competitie. Voor het zover is wacht de Supercupwinnaar eerst nog een bekeroptreden. Ajax C1 gaat woensdag op bezoek bij de leeftijdgenoten van FC Dordrecht. Het nieuwe voetbaljaar is voor de Ajacieden tot 15 jaar nu al in volle gang.

Bekijk dinsdagavond het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live. In het Toekomst Journaal deze week aandacht voor de C1 en B2 van Ajax. De samenvattingen zijn later ook te zien op de Ajax-website.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven en onder)

De Ajacieden uit de C1 vieren de winst van de Supercup, na de 2-1 overwinning op Feyenoord C1. De Ajacieden uit de C1 vieren de winst van de Supercup, na de 2-1 overwinning op Feyenoord C1.