Menu
Seizoen voor sommigen al gestart

Seizoen voor sommigen al gestart

Waar iedereen reikhalzend uitkijkt naar maandag als het seizoen voor de Ajacieden officieel van start gaat met de eerste training, daar is de vakantie voor een aantal spelers al een week verleden tijd. Edgar Manucharyan, Thomas Vermaelen en Kenneth Vermeer werkten de afgelopen dagen hard om zo snel mogelijk bij de groep te kunnen aansluiten.

Edgar Manucharyan staat te popelen om het seizoen te kunnen beginnen. ,,Ik heb 25 dagen vakantie gehad en ben in Armenië geweest. Dat was echt geweldig. Ik zag mijn ouders weer en was blij dat ik bij de familie was. Soms heb ik wat gelopen of iets met de bal gedaan. Maar als ik met vrienden ging voetballen, moest ik het wel rustig aan doen hè. Want ik heb een flinke blessure gehad."
Doordat hij maandag, woensdag en vrijdag al heeft getraind, hoopt de linksbuiten maandag weer bij de groep te zitten ,,Het gaat elke dag beter. Ik hoop een goede voorbereiding te kunnen spelen en in het seizoen ook veel aan spelen toe te komen."

Tijdens de trainingsdagen hield onder andere Thomas Vermaelen hem gezelschap. De blessure die de Belg in een oefenwedstrijd van het nationale team tegen Saoedi Arabië opliep, bleek minder onschuldig dan gedacht. ,,De artsen van het Belgische team zeiden dat het naar hun idee niet was gescheurd omdat de blessure in een vrij groot gebied zat. Maar ik ben na dat weekeinde toch naar Ajax gegaan en daar constateerde men toch wel een klein scheurtje. Ik heb nog twee weken doorgetraind en daarna heb ik 2,5 week vakantie gehad. Ik heb niet heel veel gedaan. Ben in België gebleven en ben soms met vrienden gaan stappen. Hoewel ik geestelijk wel fit ben geraakt in die weken, liep ik wel met die hamstring in mijn hoofd. Aan de andere kant; als ik toch een blessure moet hebben, dan liever in de vakantie dan tijdens het seizoen."

De linker centraalverdediger kon terugkijken op een persoonlijk uitstekend seizoen maar wil meer. ,,Na de winterstop ging het goed, maar volgend seizoen wil ik nóg beter worden en hoop ik dat we goede resultaten zullen neerzetten."

Dat Kenneth Vermeer ook al op het kunstgrasveld van de Toekomst bezig is, doet een beetje vreemd aan. Zijn vakantie begon immers al een stukje later vanwege het prachtige toernooi dat hij speelde met Jong Oranje en dat Europees goud opleverde. Maar toch wilde hij aan de slag. ,,Na het EK had ik een tijdje niets gedaan, dus vroeg ik aan de dokter of ik al eerder mocht beginnen. Er zat namelijk nog een beetje vocht in mijn knie. Afgelopen maandag ben ik begonnen en heb ik om de dag getraind. Nu voelt het al sterker."
Het afgelopen seizoen van Vermeer viel door een knieblessure grotendeels in het water. ,,Mijn doel was om een teleurstellend seizoen toch goed af te sluiten. Dat is wel gelukt", grijnst de keeper van oor tot oor. Voor komend seizoen heeft hij grote verwachtingen. ,,We hebben wel een aardige selectie dacht ik. We zullen zeker om het landskampioenschap meedoen. Dat moet!"