Menu

Seizoen waarschijnlijk voorbij voor Knopper

Voor Richard Knopper is het seizoen hoogstwaarschijnlijk voorbij. De voormalige Ajacied heeft een probleem aan de buitenmeniscus van zijn rechterknie en zal een kijkoperatie moeten ondergaan. Zijn Vitesse verloor thuis met 1-3 van sc Heerenveen. Wat andere voormalige Ajacieden presteerden, lees je in een overzicht.

Sander Keller, Hans van de Haar, Darl Douglas en Dave van den Bergh stonden in de basis bij FC Utrecht dat uit tegen Roda JC geen succes behaalde. De Domstedelingen verloren met 3-2. Van de Haar scoorde nog wel namens FC Utrecht de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg niet. Michael Mols viel in de 65ste minuut in, terwijl Van den Bergh en Van de Haar werden gewisseld.

Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli wonnen de uitwedstrijd van De Graafschap. Milan Berck Beelenkamp zag dat zijn defensie vooral moeite had met Jason Oost die drie keer scoorde in het duel dat met 2-4 eindigde. De twee voormalige Ajacieden van trainer Erwin Koeman speelden de hele wedstrijd.

Danny Hesp en Melvyn Fleur deden met RBC goede zaken door het ADO Den Haag van Cedric van der Gun op een nederlaag te trakteren. Met 2-0 was het team te sterk voor de Hagenaars.

Yakubu en Youssouf Hersi konden met Vitesse - waarvoor Knopper dit seizoen niet meer in actie zal komen - een prima eerste helft geen vervolg geven tegen sc Heerenveen. De Friese ploeg, waarbij Victor Sikora niet speelde, won door in het tweede bedrijf gescoorde treffers met 1-3.

Sander Boschker en Jason Culina pakten de zege weer met FC Twente. Tegen het NEC van José Valencia en Pascal Heije, die weer een basisplaats hadden, werd het 2-1. Valencia werd na een uur spelen gewisseld.

Behalve een gele kaart en een wisselbeurt pakte Stefano Seedorf met FC Groningen ook de winst. Bij FC Den Bosch, met onder andere Koen van der Laak in de basis, won de formatie van trainer Ron Jans met 1-2.

Oscar Moens lag vroeg succes van PSV flink in de weg in Tilburg. Maar de doelman van Willem II moest toch capituleren voor Robert, waardoor de ploeg van Kevin Bobson en invaller Martijn Reuser met 1-0 verloor.

Tim de Cler, Denny Landzaat, Olaf Lindenbergh en Henk Timmer verloren dure puren in de strijd om voorronde Champions League. De AZ'ers wisten de vele kansen niet te benutten en kregen daarvoor in de tweede helft de rekening van NAC, met David Mendes da Silva gepresenteerd, 1-1.