Menu
Seizoen wordt tegen FC Groningen uitgeluid

Seizoen wordt tegen FC Groningen uitgeluid

Met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen komt er een einde aan het enerverende seizoen 2004-2005. Voor zowel Ajax als FC Groningen heeft het duel geen belang meer. Beide teams kunnen dus vrijuit spelen en het publiek een leuke wedstrijd voorschotelen.

Zowel binnen als buiten de club verliep het seizoen bij Ajax allerminst rustig. De maand februari stak qua rumoer boven de andere maanden uit. Ajax werd uitgeschakeld in Europa en de trainer ging weg. Een maand daarna stapte Danny Blind als nieuwe trainer binnen en na een moeizame start kan de op het hoogste niveau debuterende oefenmeester zondag een serie van acht competitie-overwinningen op rij veiligstellen. Nadat hij een serie van zes neerzette met zijn ploeg, volgde de beloning al in de vorm van voorronde Champions League. Maar zoals hij zelf al zegt is dat geen feestje op zich. In augustus moet Ajax die voorronde eerst maar eens omzetten in definitieve plaatsing voor het kampioenenbal dat allang geen privéfeestje meer is voor de clubs die de landstitel vergaarden.

Zondag kan Ajax op een mooie manier afscheid nemen van het seizoen door een mooie overwinning te behalen op FC Groningen. Dat moet wel gebeuren zonder Julien Escudé en Steven Pienaar die allebei zijn geschorst. Maar Daniël de Ridder liet dinsdagavond bij de kampioenswedstrijd van Jong Ajax zien dat hij op rechtsbuiten een prima vervanger van Pienaar zou kunnen zijn. Hij leverde tegen Jong NAC namelijk vier assists en een doelpunt af.

Ook Groningen heeft twee geschorste spelers. Martin Drent en Danny Buijs kunnen in het Noorden achterblijven net als de geblesseerde Gijs Luirink en Glen Salmon.

Als Nourdin Boukhari, Zdenek Grygera, Hatem Trabelsi en John Heitinga een gele kaart krijgen, zijn ze voor de eerste wedstrijd van het komende seizoen geschorst.

Ontmoetingen tegen FC Groningen in de Amsterdam Arena
01-12-96 Ajax - FC Groningen Eredivisie 1-1 Louis van Gaal
12-09-97 Ajax - FC Groningen Eredivisie 4-1 Morten Olsen
09-09-00 Ajax - FC Groningen Eredivisie 3-1 Co Adriaanse
07-02-02 Ajax - FC Groningen AC 1/4F 4-0 Ronald Koeman
03-04-02 Ajax - FC Groningen Eredivisie 4-3 Ronald Koeman
15-02-03 Ajax - FC Groningen Eredivisie 2-1 Ronald Koeman
05-03-03 Ajax - FC Groningen AC 1/4 F 4-1 Ronald Koeman
04-04-04 Ajax - FC Groningen Eredivisie 2-1 Ronald Koeman