Menu
Seizoenseinde niet van training af te lezen

Seizoenseinde niet van training af te lezen

Wie de training van Ajax deze week heeft bezocht, kan het beamen. De spelers zijn nog heel scherp. En dat terwijl voor de Amsterdammers in de overige twee duels niets meer op het spel staat. De tweede plaats is immers veilig gesteld.

Danny Blind en zijn staf nemen geen gas terug in de slotfase van de competitie. Terwijl het seizoen ten einde loopt, stuurt hij zijn spelers nog net zo aan als op de eerste dag dat hij het ambt van hoofdtrainer op zich nam. Niet verwonderlijk natuurlijk, want Blind heeft altijd gehamerd op het feit dat hij zich vooral op volgend seizoen zou richten.

Dus gebruikt hij de training om zijn team beter te maken. Deze donderdag betekende dat weer afwerken op het doel. Er was een passer, een breedlegger en een schutter. Die laatste moest zorgen dat hij de bal, voordat deze het strafschopgebied in was gerold, goed had geraakt zodat de keeper kansloos was. Dat lukte regelmatig vrij aardig. Vooral op de lage geplaatste schuivers van Ryan Babel hadden de doelmannen maar zelden verweer.

Om kwart voor twaalf, als op sommige trainingsdagen de cooling-down wordt voorbereid, verdeelde Danny Blind de hesjes voor een partijtje tien tegen tien over twee keer tien minuten. 'Geel' kwam op voorsprong door een treffer van Daniël de Ridder en met een wonderschone omhaal - nadat hij de bal iets daarvoor knap in bezit hield - tilde Nicolae Mitea onder luid applaus van zijn medespelers de stand naar 2-0.

Daar konden de spelers zonder hesje niets meer tegenover stellen, al wilde Wesley Sneijder na afloop nog wel even zijn beklag doen. Hij had toch wel een penalty verdiend, vond hij zelf. Het was immers aan zijn doorzettingsvermogen te danken dat hij verder ging. Maar veel bijval kreeg hij niet. Geel was de terechte winnaar.

Bekijk beelden van de keepers op de Ajax Breedbandportal >>