Menu
Selectie Ajax weer voluit

Selectie Ajax weer voluit

De selectie van Ajax werkt op maandagen meestal een rustige training af: een beetje uitlopen, rekken en strekken. Deze maandag moesten de Ajacieden voluit.

De Ajacieden begonnen maandagochtend in het trainingszaaltje met krachtoefeningen en verschenen rond elf uur buiten. De spelers werden door de supporters hartelijk ontvangen. ,,Je hebt maar weer mooi de nul gehouden gisteren”, grapte een vaste bezoeker richting Maarten Stekelenburg. De keeper kon er wel om lachen. Net als zijn collega’s kreeg hij zondag onverwacht een vrije dag voorgeschoteld omdat de wedstrijd Ajax - PSV werd afgelast.

Omdat er geen wedstrijd in de benen van de Ajacieden zat, werd er behoorlijk hard getraind. Loopwerk, techniekoefeningen, diverse partijvormen, afwerken op doel: Adrie Koster zorgde ervoor dat zijn spelers warm bleven in de Hollandse vrieskou.

Edgar Davids is op de weg terug. De middenvelder is inmiddels weer met de bal aan de slag. Edgar Davids is op de weg terug. De middenvelder is inmiddels weer met de bal aan de slag.

Edgar Davids, Gregory van der Wiel en Laurent Delorge werkten apart van de groep aan hun herstel. Van der Wiel en Delorge concentreerden zich met name op het loopwerk. Davids deed diverse oefeningen met de bal: het lijkt de goede kant uit te gaan met de middenvelder. Albert Luque trainde ook niet voluit maandag. De Spanjaard liep eerst mee met Davids en Van der Wiel en hield zich daarna bezig met diverse bal- en afwerkoefeningen.

Ajax verschijnt dinsdag twee keer op het trainingsveld: om 10.30 uur en om 14.30 uur. Beide trainingen zijn toegankelijk voor het publiek.

Terwijl de keepers tijdens diverse oefeningen hun doel proberen schoon te houden, werkt Laurent Delorge (achtergrond) rustig aan zijn herstel. Terwijl de keepers tijdens diverse oefeningen hun doel proberen schoon te houden, werkt Laurent Delorge (achtergrond) rustig aan zijn herstel.
Gregory van der Wiel, Edgar Davids en Albert Luque begonnen de training met veel loopoefeningen. Tussendoor werden de benen gestrekt. Gregory van der Wiel, Edgar Davids en Albert Luque begonnen de training met veel loopoefeningen. Tussendoor werden de benen gestrekt.