Menu

Selectie en technische staf Ajax ontstemd over afwezigheid Ajax-supporters

De selectie en de technische staf van Ajax betreuren ten zeerste dat Ajax-fans komende zondag niet aanwezig zijn bij de belangrijke wedstrijd tegen NEC in Nijmegen. Bij monde van aanvoerder Cristian Chivu willen spelers en technische staf van de A-selectie van Ajax een krachtig protest laten horen tegen de behandeling die de Ajax-fans ten deel is gevallen.

Chivu: ,,Voor ons als spelers zijn de supporters zowel bij uit- als bij thuiswedstrijden onderdeel van het team. Het doorbreken van die eenheid ervaren wij als een groot nadeel en aangedaan onrecht. Het is onverteerbaar dat er sprake is van ongelijke behandeling van clubs en hun supporters. Dit heeft veel weg van competitievervalsing.”

Ajax en de supportersverenigingen hebben de Ajax-fans dringend opgeroepen zondag niet naar Nijmegen af te reizen. Ajax verkoopt geen kaarten voor de wedstrijd aan zijn supporters, omdat die verplicht met een bus-combi naar Nijmegen zouden moeten reizen.

Ook de spelers van Ajax scharen zich bij monde van Chivu achter die oproep van Ajax en de supportersverenigingen. Chivu: ,,Wij als spelers staan machteloos, helaas. Hoe moeilijk de situatie ook te verteren is en hoe begrijpelijk de teleurstelling van de supporters ook is, door niet naar Nijmegen te komen wordt het protest tegen de maatregelen alleen maar sterker.”