Menu

Selectie komend seizoen bekend

Ajax heeft de selectie met de daarbij behorende rugnummers voor het komende seizoen bekend gemaakt . Nieuwe namen bij de eerste elf zijn die van keeper Bogdan Lobont en Richard Witschge. Rafael van der Vaart krijgt een ander nummer. Hij wordt de nieuwe nummer 10 van Ajax. De enige aanwinst in de selectie is Jelle van Damme. Hij liep afgelopen seizoen al stage.

De Roemeense doelman Bogdan Lobont neemt de plaats in van de gestopte Fred Grim en Hatem Trabelsi draagt rugnummer 2, het nummer waar Ferdi Vierklau afgelopen seizoen mee speelde. Vierklau komt niet meer op de lijst voor.

André Bergdolmo behoudt evenals Van der Meyde, Zlatan, Mido, Wamberto, Ikedia en De Cler 'zijn' rugnummer van vorig seizoen.

Richard Witschge is terug op '8'. De vorig jaar aan Alaves verhuurde Amsterdammer krijgt bij zijn terugkeer zijn oude nummer weer op het shirt gestreken. Jan van Halst, die vorig seizoen met 8 speelde, moet het nu met 16 doen.

Rafael van der Vaart is in de ogen van Beenhakker en Koeman de echte nummer 10 in het spelersveld. Richard Knopper, vorig seizoen nog de bezitter van het shirt met dat nummer, komt eveneens niet meer op de selectielijst voor.

Ook Daniel Cruz is van de spelerslijst van de selectie afgevoerd.

Opvallend is verder dat Aron Winter wel weer op de lijst van de A-selectie terug is te vinden. De middenvelder die vorig jaar op huurbasis voor Sparta uitkwam, kreeg enkele maanden geleden te horen dat voor hem geen plaats zou zijn in de A-selectie. Met nummer 26 maakt hij daar echter wel weer deel van uit.

De rugnummers zijn wel onder voorbehoud.