Menu

Selectie twee keer aan de slag

Woensdag was de eerste maal dat de Ajax-selectie twee trainingen op een dag afwerkte. De Ajacieden mochten veel oefeningen met de bal doen, maar ook het opbouwen van de spierkracht werd niet vergeten.

De ochtendtraining bevatte veel 'voetbal'. Nadat conditietrainer René Wormhoudt de groep een parcours langs hoedjes, pylonen en balken had laten afleggen, was het tijd voor een kaatsoefening.

Daarna lieten Ronald Koeman, Ruud Krol en Tonny Bruins Slot hun spelers verschillende vormen van de rondo afwerken. Het accent lag natuurlijk telkens op het 'een keer raken', hetgeen een Ajax-speler tot in de perfectie dient te beheersen.

Johnny Heitinga trainde woensdagochtend in Zeist. Het is de bedoeling dat de revalidatie van zijn knieoperatie geleidelijk overgaat in het volledig meetrainen bij Ajax.

Tijdens de middagsessie was Zlatan Ibrahimovic er niet meer bij. De Zweed bleef met wat lichte klachten binnen. Wesley Sneijder was 's middags wel weer op het veld te vinden, al trainde hij nog gedeeltelijk apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Na de warming-up nam keeperstrainer Wil Coort zijn doelmannen weer onder handen. Het hoefde van Coort nog niet al te snel, want de nadruk lag op de techniek van stoppen en vangen.

De veldspelers kregen voor het eerst enkele spelvormen voorgeschoteld van de trainers. Eerst een grote partij van negen tegen negen waarbij het doel was om de bal via korte combinaties naar de overkant van het veld te krijgen. Daarna volgde een partijtje met aan beide kanten van het veld twee kleine doeltjes, links en rechts van het midden. Ook nu lag het accent weer op snel combineren in de kleine ruimte. Dat de Ajacieden er plezier in hadden was af te lezen aan de intensiteit waarmee de oefening werd uitgevoerd.

Na elke oefening riep Wormhoudt de groep bij elkaar en moest er aan de spieren gewerkt worden. Rek- en strekoefeningen, 'gemene' buikspierentraining en verschillende vormen van 'push-ups' wisselden elkaar af.

Om kwart over vier mocht de groep, moe maar voldaan, naar de kleedkamer. Donderdag opnieuw twee trainingssessies.