Menu
Selectie voor duel met Olympique Lyon

Selectie voor duel met Olympique Lyon

Frank de Boer heeft zondag de wedstrijdselectie voor de UEFA Champions Leaguewedstrijd tegen Olympique Lyon bekendgemaakt. Derk Boerrigter en Dmitry Bulykin reizen maandag niet mee naar Frankrijk. De jongelingen Lesley de Sa en debutant Davy Klaassen (18) behoren wel tot de 19-koppige selectie.

De fitheid van Boerrigter werd zaterdagavond getest met een invalbeurt tegen NAC Breda. Uit die test is gebleken dat de linksbuiten nog niet fit genoeg is om mee te gaan naar Lyon. De aanvaller maakte tegen NAC zijn rentree na een blessure aan zijn onderrug. Ook Bulykin moet de wedstrijd in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. De Rus viel tegen NAC uit met een blessure. De verrekking in zijn kuit zorgt ervoor dat hij niet inzetbaar is. De 18-jarige middenvelder Davy Klaassen (Ajax A1) behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie.

Wedstrijdselectie:

Kenneth Vermeer
Jasper Cillessen
Gregory van der Wiel
Toby Alderweireld
Jan Vertonghen
Vurnon Anita
Eyong Enoh
Miralem Sulejmani
Christian Eriksen
Lorenzo Ebecilio
Theo Janssen
Daley Blind
Nicolás Lodeiro
Thulani Serero
Jody Lukoki
Dico Koppers
Lesley de Sa
Ruben Ligeon
Davy Klaassen

De Champions Leaguewedstrijd Olympique Lyon - Ajax begint dinsdag om 20:45 uur.

Tekst en foto: Ajax.nl

Davy Klaassen maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees. Davy Klaassen maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees.