Menu
Selectie voor duel met PEC om JCS

Selectie voor duel met PEC om JCS

Frank de Boer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal XIX. De Ajax-trainer moet het in de eerste officiële wedstrijd van 2014-2015 nog stellen zonder de WK-gangers Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind.

In de 18-koppige selectie neemt Peter Leeuwenburgh de rol van tweede doelman (achter Kenneth Vermeer) op zich. Ook Kenny Tete heeft een plek in de wedstrijdselectie bemachtigd. Hetzelfde geldt voor Ajax' topscorer uit de voorbereiding: Anwar El Ghazi.

Ricardo van Rhijn is geblesseerd en dus niet inzetbaar. Hetzelfde geldt voor Viktor Fischer. Thulani Serero sloot een korte periode van blessureleed afgelopen week af. De Zuid-Afrikaanse middenvelder trainde weer met de groep mee en is tijdig fit voor het treffen met bekerwinnaar PEC Zwolle. Richairo Zivkovic, Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks behoren onder meer tot de afvallers voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PEC Zwolle-Ajax wordt zondag vanaf 18:00 uur in de Amsterdam ArenA gespeeld.

De wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle (om de JCS XIX):

Kenneth Vermeer
Niklas Moisander
Nicolai Boilesen
Mike van der Hoorn
Lerin Duarte
Kolbeinn Sigthórsson
Davy Klaassen
Ricardo Kishna
Lucas Andersen
Arek Milik
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Kenny Tete
Stefano Denswil
Thulani Serero
Nick Viergever
Ruben Ligeon
Peter Leeuwenburgh

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst