Menu
Selectie voor duel met Rapid Wien

Selectie voor duel met Rapid Wien

Ajax reist dinsdag met achttien spelers af naar Oostenrijk voor de heenwedstrijd tegen Rapid Wien. Het duel in het Ernst Happel Stadion is de eerste wedstrijd in de derde voorronde voor deelname aan de UEFA Champions League. Amin Younes haakte maandag geblesseerd af.

Viktor Fischer keert terug in de wedstrijdselectie. De Deen werd afgelopen week, voor de laatste oefenwedstrijd tegen AS Saint-Étienne, uit voorzorg nog aan de kant gehouden. Vergeleken met het duel in Valence zit Lucas Andersen ditmaal niet in de wedstrijdselectie. Mike van der Hoorn ontbreekt eveneens; de verdediger is geschorst. Queensy Menig is inmiddels verhuurd aan PEC Zwolle.

Update: Amin Younes raakte maandag aan het einde van de training geblesseerd aan zijn linker bovenbeen. Om die reden reist hij niet mee naar Wenen. Frank de Boer neemt geen vervanger mee naar Oostenrijk.

De Ajax-selectie vertrekt dinsdagochtend vanaf Schiphol. De aftrap in Wenen is woensdag om 21:05 uur. Een week later staan Ajax en Rapid Wien tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA. Voor de belangrijke returnwedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar.

Selectie Ajax:
Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
John Heitinga
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Yaya Sanogo
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Tekst en foto: Ajax.nl

Koop hier kaarten voor de returnwedstrijd tegen Rapid Wien