Menu
Selectie werkt toe naar Klassieker

Selectie werkt toe naar Klassieker

Alle Ajacieden zijn weer op Nederlandse bodem teruggekeerd. Na de midweekse interlands werkten de spelers een lichte training af ter voorbereiding op het duel met Feyenoord.

Rasmus Lindgren en Leonardo appelleren tijdens een oefenvorm. Rasmus Lindgren en Leonardo appelleren tijdens een oefenvorm.

De vrijdagtraining was dan ook een beetje een gekke training. Doordat een aantal spelers gisteren pas terugkeerde van de interlandwedstrijden, was de oefensessie een lichte met wat loopoefeningen, een balspel en een partijvorm. Lieten Miralem Sulejmani, Luis Suarez en Bruno Silva de donderdagtraining op het veld nog schieten, vandaag deden zij alle drie weer mee aan de oefeningen. Ook Maarten Stekelenburg verscheen op het trainingsveld. De doelman was woensdag actief met Nederland in Tunis en werd vandaag - samen met Kenneth Vermeer - flink onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l'Ami.
Dat gold niet voor Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. De Belgen zijn niet geheel ongeschonden uit de strijd met Slovenië gekomen. Wel verrichten zij wat loopwerk, waarbij ze werden geflankeerd door Dario Cvitanich. Ook de Argentijn deed niet mee met de rest van de selectie. Wie eveneens wat ronden om het veld liepen waren Evander Sno, Kennedy en Javier Martina. Het drietal won gisteravond met Jong Ajax in de Kuip van Jong Feyenoord en liep de spieren wat losser. Zij kregen gezelschap van Gabri. De Spanjaard had wat last van griep en hield het bij het lopen van wat rondjes.
Thomas Vermaelen en Dario Cvitanich hielden het bij loopoefeningen. De verdediger heeft last van zijn rug, terwijl de Argentijn nog last heeft van zijn bovenbeen. Thomas Vermaelen en Dario Cvitanich hielden het bij loopoefeningen. De verdediger heeft last van zijn rug, terwijl de Argentijn nog last heeft van zijn bovenbeen.

Na wat felle partijtjes op een klein veld hielden de Ajacieden het voor gezien. Ajax traint nog één keer voordat het aanstaande zondag om 12.30 uur de Klassieker tegen Feyenoord speelt. Zaterdagochtend om 11.00 uur is de laatste oefensessie voor de selectie van Marco van Basten. Deze vindt plaats op het veld naast de Amsterdam ArenA en is door publiek bij te wonen.
Evander Sno loopt uit met Javier Martina en Kennedy. Zij wonnen gisteravond met Jong Ajax van Jong Feyenoord. Het trio kreeg gezelschap van Gabri die niet helemaal fit is. Evander Sno loopt uit met Javier Martina en Kennedy. Zij wonnen gisteravond met Jong Ajax van Jong Feyenoord. Het trio kreeg gezelschap van Gabri die niet helemaal fit is.