Menu
Serero heeft nieuwe inspiratiebron

Serero heeft nieuwe inspiratiebron

Thulani Serero is aan zijn tweede seizoen bij Ajax begonnen. De 22-jarige Zuid-Afrikaan is na een aanpassingsjaar in Amsterdam klaar voor de volgende stap. Als ‘youngster’ hoopt hij veel op te steken van zijn nieuwe collega’s Niklas Moisander en Christian Poulsen. ,,Dankzij hun ervaring wordt ons team sterker.”

Toen Thulani Serero onlangs tijdens het trainingskamp in De Lutte tevreden vaststelde dat hij de periode van blessures achter zich heeft gelaten en met de week sterker voelde worden, noemde hij ook expliciet de namen van Vurnon Anita en Eyong Enoh. Beide middenvelders golden op dat moment als voorbeeld voor de jonge Zuid-Afrikaan die vorige zomer de overstap van Ajax Cape Town naar Amsterdam maakte.

Nu, ruim anderhalve maand later, heeft hij een van zijn voorbeelden binnen de selectie moeten inruilen. Na het vertrek van Vurnon Anita naar Newcastle United heeft zich echter alweer een nieuwe inspiratiebron aangediend. Christian Poulsen maakte tijdens de eerste training veel indruk op zijn tien jaar jongere teamgenoot. ,,Het viel me gelijk op dat hij enorm gemotiveerd was tijdens de training. Als je dat optelt bij zijn voetbalkwaliteiten en al zijn internationale ervaring bij grote clubs, kan hij ons team naar een hoger niveau brengen. Jonge jongens als ik kunnen denk ik veel van hem leren. Datzelfde geldt trouwens voor Niklas Moisander die nu ook al een paar dagen met ons heeft meegetraind.”

Thulani Serero werd vrijdag tijdens de training achterna gezeten door Tobias Sana en Jody Lukoki. Thulani Serero werd vrijdag tijdens de training achterna gezeten door Tobias Sana en Jody Lukoki.

En dan is er nog die andere nieuweling: Tobias Sana. De aanvaller met een Zweedse moeder en een vader uit Burkina Faso heeft tijdens zijn eerste weken in Amsterdam indruk gemaakt op Serero. ,,Het is leuk om naar zijn frivole spel te kijken. Bovendien heeft hij zich snel aan de groep aangepast. Hij pakt het snel op.”

Door het wegvallen van Theo Janssen, groeit de mogelijkheid op een basisplaats tegen NAC voor Serero. Over die wedstrijd zegt de international: ,,We zijn goed voorbereid. Zeker na onze goede wedstrijd tegen NEC, moeten we die lijn zien door te trekken. Als we zaterdagavond tegen NAC een goed resultaat neerzetten, moeten onze concurrenten dat een dag later ook doen. De thuiswedstrijd tegen NAC is voor ons ieder geval een ‘must win’.”

Ajax - NAC begint zaterdagavond om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De stadionkassa is vanaf twee uur voor de wedstrijd geopend.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst