Menu
Serero mist Go Ahead en Urk

Serero mist Go Ahead en Urk

Met een bijna volledige groep werkte Ajax vrijdag toe naar het thuisduel tegen Go Ahead Eagles van zaterdag. Enkel Viktor Fischer en Thulani Serero trainden individueel.

Fischer verrichtte vooral loopwerk, terwijl Serero met de bal actief was. ,,Het gaat goed met hem”, zei Frank de Boer op de persconferentie over de Zuid-Afrikaan. ,,Alleen zaterdag en ook dinsdag tegen Urk komt nog te vroeg.”

Vleugelspeler Fischer is volgens De Boer op de goede weg, al is de kans klein dat hij de eerste seizoenshelft bij de hoofdmacht nog in actie komt. ,,Viktor is een drempel over, heeft in zijn hoofd een stap gemaakt. Hij vond het heel moeilijk om ons te zien trainen, terwijl het bij hem maar niet opschoot. Er is nu licht aan de horizon voor Viktor. Ik hoop dat hij binnen een maand weer iets bij ons kan gaan meedoen.”

Nicolai Boilesen maakte de gehele training vol, ogenschijnlijk zonder problemen. De Deen is vrijgegeven door de medische staf en is fit genoeg om te spelen tegen Go Ahead.

De vrijdagtraining verliep volgens het gebruikelijke stramien. De spelers deden eerst onder leiding van looptrainer Björn Rekelhof een warming-up, gevolgd door een aantal explosiviteitsoefeningen. Aan het gebruikelijke rondo’tje waagde ook De Boer zich, daarbij fel coachend. Bij het daaropvolgende positiespel en een afsluitende partijvorm was de coach eveneens dwingend aanwezig. Het spel werd meermaals door De Boer onderbroken om spelsituaties uit te leggen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Viktor Fischer schiet een balletje met onder andere Davy Klaassen. Viktor Fischer schiet een balletje met onder andere Davy Klaassen.
Nick Viergever in actie. Nick Viergever in actie.

Riedewald wil de bal. Riedewald wil de bal.
Zimling, Boilesen en Denswil hebben één doel: de bal veroveren. Zimling, Boilesen en Denswil hebben één doel: de bal veroveren.
De skills van de oefenmeester zijn nog aanwezig. De skills van de oefenmeester zijn nog aanwezig.