Menu
Serero ziet Bafana Bafana winnen

Serero ziet Bafana Bafana winnen

Zuid-Afrika heeft woensdag zijn tweede groepswedstrijd op het toernooi om de Afrika Cup gewonnen. Tegen Angola boekte Bafana Bafana een 2-0 overwinning. Thulani Serero kwam niet in actie in het Mabhida Stadium in Durban.

Siyabonga Sangweni opende na een half uur spelen de score voor de Zuid-Afrikanen. Na een uur spelen hielp Lehlohonolo Majori Zuid-Afrika aan een tweede treffer. Het tweede groepsduel was daarmee gespeeld. Bafana Bafana, zoals de koosnaam van de nationale elf van Zuid-Afrika luidt, had zijn eerste zege in de pocket. Het thuisland trad opnieuw, net als eerder tegen Kaapverdië, in een basisopstelling aan zonder Thulani Serero. Serero was woensdag veroordeeld tot 90 minuten lang toekijken, nadat hij in het openingsduel nog invaller was. In Soccer City betrad hij tegen de Kaapverdiërs voor het laatste half uur het veld.

De Coupe d’Afrique des Nations is zaterdag van start gegaan. Gastland Zuid-Afrika opende het grootste voetbaltoernooi in Afrika met een verrassend gelijkspel (0-0) tegen Kaapverdië. Voor het eerst in de historie van het continentale titeltoernooi eindigde de openingswedstrijd van de Afrika Cup zonder doelpunten. Serero is de enige Ajacied die actief is op het toernooi om de Afrika Cup.

Bafana Bafana speelt zijn laatste groepswedstrijd tegen Marokko. Bij de Marokkanen is oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui waarschijnlijk de spits die van scoren moet worden afgehouden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst