Menu
Serero ziet Zuid-Afrika gelijkspelen

Serero ziet Zuid-Afrika gelijkspelen

Thulani Serero keert deze week terug naar Amsterdam met een overwinning en een gelijkspel op zak. De Ajacied kwam woensdag met de Zuid-Afrikaanse ploeg een gelijkspel overeen met Nigeria: 2-2. In het Akwa Ibom Stadium in Nigeria keek Serero met hamstringklachten toe.

Tokelo Rantie bezorgde de Zuid-Afrikanen een 0-2-voorsprong. Zelfs tegen tien tegenstander (Zuid-Afrikaan Renielwe Letsholonyane kreeg rood) slaagden de Super Eagles er niet in te winnen. De inhaalslag bleef beperkt tot twee Nigeriaanse treffers. Door het puntenverlies grijpen de Nigerianen naast een ticket voor het eindtoernooi. De Super Eagles kunnen hun Afrikaanse titel komend jaar daardoor niet verdedigen in Equatoriaal Guinea. Congo is achter Zuid-Afrika de nummer twee in kwalificatiepoule A. De Congolezen zijn daarmee ook verzekerd van een kwalificatieticket.

Eerder deze week was Bafana Bafana, zoals de Zuid-Afrikaans elftal wordt genoemd, nog te sterk voor Soedan. Serero speelde in dat duel een hoofdrol met een treffer én een assist. De 2-1-overwinning van afgelopen weekend volstond voor kwalificatie voor het eindtoernooi om de Africa Cup of Nations 2015 in Equatoriaal Guinea. Serero liep in dat duel zijn lichte hamstringklachten op.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst