Menu
Serge herbeleeft zijn droomdag

Serge herbeleeft zijn droomdag

De Ajax Foundation en de stichting Make A Wish Nederland stonden maandag uitgebreid stil bij de naderende mijlpaal van de 5000ste wensvervulling. Met onder andere Make A Wish-ambassadeur en Ajax-directeur Marketing Edwin van der Sar herbeleefde ‘wenskind’ Serge zijn memorabele dag bij Ajax uit 1993.

Stichting Make A Wish Nederland blikt de komende tijd terug op vele van de voorgaande 4999 vervulde wensen en met het herbeleven van Serge van zijn dag bij Ajax, is daarmee het startsein gegeven.

Serge is inmiddels 36 jaar en twintig jaar geleden beleefde hij één van de mooiste dagen uit zijn leven toen zijn wens in vervulling ging bij Ajax. Hij had destijds in stadion De Meer een meet and greet met Sjaak Swart die hem rondleidde in dat vorige Ajax-stadion. Bij de training ontmoette hij Edwin van der Sar, Frank de Boer en Marc Overmars. Spelers die nu alle drie (weer) bij Ajax werken en die hij deze maandag na twintig jaar opnieuw kon spreken.

Herinneringen van twintig jaar geleden komen tot leven aan de gesprekstafel. Herinneringen van twintig jaar geleden komen tot leven aan de gesprekstafel.

Deze maandag stond Sjaak Swart Serge opnieuw bij. Mister Ajax sloot bij Serge, diens vriendin en ouders aan in de Amsterdam ArenA en bekeek daarna samen met het hele gezelschap het laatste gedeelte van de Ajax-training op de Toekomst.

Daarna keerde de groep terug naar de ArenA, waar na de lunch een rondleiding volgde en hét moment waarop Serge wachtte: Het weerzien met Van der Sar, De Boer en Overmars. Serge dook met Edwin van der Sar en Frank de Boer het foto-album van 1993 in. De trainer had over bijna elke foto wel iets te vertellen. En ook toen de bal die Serge twintig jaar geleden had gekregen, op tafel kwam, zocht De Boer gelijk zijn eigen handtekening op. Serge kreeg te horen dat de trainer inmiddels wel een andere krabbel heeft als toen hij begin twintig was.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer zoekt en vindt zijn eigen handtekening terug. Frank de Boer zoekt en vindt zijn eigen handtekening terug.
De ouders en vriendin van Serge vergezelden hem bij Ajax. De ouders en vriendin van Serge vergezelden hem bij Ajax.