Menu

Serge van den Ban verliest plek Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Keeper Dorus de Vries van Telstar, de club die verrassend goed draait in de eerste divisie, is de enige debutant in de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Portugal. Hij neemt de plaats in van Serge van de Ban, die bij Ajax de vierde doelman is.

,,De Vries en Jelle ten Rouwelaar van Emmen zijn in hun leeftijdscategorie de enige keepers die wekelijks spelen'', verklaarde bondsoach Mark Wotte. Zijn team won de eerste wedstrijd van Jong Ierland. Cyprus speelde nog niet. Wotte kent hun kracht niet, maar verwacht een verdedigend elftal tegen Jong Oranje.

Er staan zeven spelers op een zogenoemde stand-bylijst in het geval van blessures, onder hen de Ajax-talenten Van der Vaart en Hersi. De wedstrijd tegen Jong Portugal, 10 oktober, is in het stadion van RKC Waalwijk in plaats van in dat van Tilburg, waar de renovatie nog niet is voltooid. Jong Oranje oefent, net als het grote Oranje, tweemaal tegen Jong Spanje, 14 november in Spanje en 26 maart 2002 in Nederland.

De selectie: Ten Rouwelaar (Emmen), De Vries (Telstar); Schuurman (Go Ahead Eagles), Wolters (AZ), Wisgerhof (NEC), Hofland (PSV), Broerse (FC Groningen), Bosschaart (FC Utrecht); Van der Schaaf (Vitesse), Touzani (FC Utrecht), Janssen (Vitesse), Van der Gun (Ajax), Van Beelen (Cambuur); Van der Meyde (Ajax), Hose (Ajax), Kuyt (FC Utrecht), Ax (NEC), Bobson (Ajax).