Menu

Serge van den Ban voegt zich bij selectie

Ajax voegt vrijdag 18 januari Serge van den Ban toe aan zijn selectie. De komst van de 21-jarige keeper van H.F.C. Haarlem is noodzakelijk geworden omdat Maarten Stekelenburg zich donderdag in het trainingskamp in het Portugese Faro blesseerde aan zijn rechterknie.

Serge van den Ban zal tot en met maandag 21 januari, wanneer het trainingskamp van Ajax in Portugal eindigt, bij de selectie blijven. Van den Ban speelt sinds het seizoen 2000-2001 op huurbasis bij H.F.C. Haarlem. Ajax en H.F.C. Haarlem hebben een samenwerkingsovereenkomst die in maart 2001 werd bekrachtigd.

Eerder vandaag verhuurde Ajax Mitchell Piqué voor de rest van het seizoen aan H.F.C. Haarlem.

Maarten Stekelenburg zal vrijdagochtend worden onderzocht om de aard en de ernst van zijn kwetsuur nader vast te stellen.

Vrijdagavond zit Serge van den Ban daarom bij de selectie die in Faro een oefenwedstrijd speelt tegen de Duitse middenmoter VfL Wolfsburg. Naast Van den Ban heeft Ajax-coach Ronald Koeman de beschikking over Joey Didulica, die in de competitie bij Ajax onder de lat verscheen toen eerste keeper Fred Grim zich blesseerde. Grim liep een knieblessure op in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Hij werkt in Faro aan zijn herstel.

Ajax speelt vrijdagavond om 20.15 uur Nederlandse tijd tegen VfL Wolfsburg. De wedstrijd wordt live uitgezonden door RTL5. Dinsdagavond speelde Ajax in Faro een oefenwedstrijd tegen Sporting Farense. Dat duel werd met 2-0 door Ajax gewonnen. Richard Knopper en Steven Pienaar maakten de Amsterdamse doelpunten.