Menu

Serghino Greene tekent bij Ajax

Donderdagavond deed hij nog mee in de wedstrijd van Ajax 2 tegen Heerenveen. De verdediger Serginho Greene, normaal gesproken uitkomend in de A1 van trainer Danny Blind, was geselecteerd voor de Ajax-reserves omdat veel spelers in Australië meedoen aan de Olympische Spelen.

Vandaag tekende Serginho Greene, in het bijzijn van zijn familie, een contract voor vier jaar bij Ajax. Greene: 'Ik ben uiteraard heel erg blij. Ik heb een contract en moet nu tonen dat ik dat ook echt waard ben. Maar hiervoor heb ik het natuurlijk ook al laten zien.' De jonge verdediger kan op recht en centraal in de defensie uit de voeten.

Greene maakt het seizoen af in de A1, met af en toe een invalbeurt in Ajax 2. 'Onder Danny Blind kan ik een hoop leren. Tot nu toe heb ik al veel van hem opgestoken. Hij is altijd verdediger geweest en dat is voor mij een voordeel.' het grootste voorbeeld van de in de Pijp geboren Amsterdammer is Jaap Stam, de sterke verdediger van Manchester United. 'Maar ook Edgar Davids kan ik erg waarderen, door zijn inzet en power.'

De op 24 juni 1982 geboren Greene begon zijn opleiding op Voorland, het vroegere jeugdcomplex van Ajax. Zijn eerste trainer was Hennie de Regt, die ook nu nog verantwoordelijk is voor de C1 van Ajax.