Menu
Sergio Padt verlengt contract

Sergio Padt verlengt contract

Ajax en Sergio Padt hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2011. De nieuwe verbintenis met de keeper van Jong Ajax loopt tot en met 30 juni 2012.

Komend seizoen zal Padt op huurbasis uitkomen voor Go Ahead Eagles. Ajax en Go Ahead Eagles hebben overeenstemming bereikt over de verhuur. De verhuur gaat in op 1 juli 2010 en loopt tot en met 30 juni 2011.

Padt werd op 6 juni 1990 geboren in Amsterdam. Sinds 2004 speelt hij bij de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf het seizoen 2008/2009 maakt hij deel uit van de selectie van Jong Ajax. Vorig seizoen maakte hij de voorbereiding van Ajax 1 mee. ,,Toen raakte ik echter geblesseerd aan mijn vinger en dat kostte me zes weken. De hele voorbereiding", herinnert Padt zich. ,,Als dat niet was gebeurd, was ik toen misschien wel derde keeper geworden."

Dat gebeurde niet en Padt speelde bij Jong Ajax vorig seizoen eveneens niet heel erg veel. ,,In mijn spel mis ik nog de ervaring doordat ik weinig wedstrijd heb gespeeld en dan is de verhuur aan Go Ahead Eagles een logische stap. In het begin dacht ik dat de clubs in de Jupiler League alleen maar de bal naar voren willen trappen, maar bij Go Ahead is dat zeker niet zo. Ze proberen altijd de voetballende oplossing te zoeken. Wat dat betreft hoef ik geen aanpassingen aan mijn spel toe passen."

Garanties dat hij ook daadwerkelijk alle duels keept, krijgt ook Padt natuurlijk niet. ,,Ik ben in principe als eerste keeper aangetrokken, maar als de tweede keeper beter is, dan zal hij spelen. Maar ik ben tweede keeper van Jong Oranje, achter Tim Krul. Dit terwijl de jongens van die selectie twee jaar ouder zijn dan ik. Dat geeft veel vertrouwen."

Padt is iemand die elk jaar opnieuw zijn doelen stelt. Zo ook nu. ,,Voor komend jaar wil ik veel leren, veel ervaring opdoen. En tot nu toe heb ik al mijn doelen gehaald. Dus volgend jaar zit ik hier weer om een nieuw contract te tekenen", is de doelman optimistisch. En wie weet, treffen Go Ahead Eagles en Ajax elkaar weer in de beker. ,,Nou, dat hoop ik niet", lacht Padt. ,,Of pas in de finale! Maar dan winnen wij."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst