Menu
'Serie van twaalf punten neerzetten'

'Serie van twaalf punten neerzetten'

De spelers en staf van Ajax meldden zich vrijdag rond het middaguur op sportcomplex de Toekomst. Daags na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Vitesse (0-4) werd er alweer vooruitgekeken naar de volgende wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Toen Ajax alweer ergens op de A28 richting Amsterdam reed, werd donderdagavond in Emmen de loting voor de halve finales van de KNVB Beker verricht. Frank de Boer zag tot zijn tevredenheid dat er voor Ajax een thuiswedstrijd tegen AZ uit de koker kwam. ,,Een mooie wedstrijd waarin we revanche kunnen nemen voor de bekernederlaag van vorig jaar. Ik hoop dat we de halve finale in een goedgevulde ArenA kunnen spelen, want de ambiance in Emmen was donderdagavond eigenlijk wel een beetje een aanfluiting voor het bekertoernooi.”

Tijdens de lange busrit van Emmen naar Amsterdam werd ook de transferwindow gesloten. Rond middernacht werd duidelijk dat Eyong Enoh het komende halfjaar voor Fulham speelt, Dico Koppers op huurbasis naar ADO Den Haag gaat, Miralem Sulejmani geen nieuwe club vond en Isaac Cuenca (FC Barcelona) een halfjaar op huurbasis naar Amsterdam komt. ,,Voor Koppers is het belangrijk dat hij veel minuten op Eredivisie-niveau gaat maken. En Enoh is op een leeftijd gekomen dat hij wekelijks veel speelminuten wil maken. Dat kan hij bij Fulham in een mooie competitie gaan doen. Hoewel hij hier de laatste tijd niet veel aan spelen toekwam, zullen we hem zeker missen. Zijn inzet op de training en betrokkenheid naar jongere spelers toe maakt hem tot een voorbeeldige prof.”

Frank de Boer vindt de uitverkiezing van Daley Blind voor het Nederlands elftal volkomen terecht. Frank de Boer vindt de uitverkiezing van Daley Blind voor het Nederlands elftal volkomen terecht.

Over Sulejmani zei De Boer: ,,Voor beide partijen was het het beste geweest als het tot een akkoord met een andere club was gekomen. Helaas is dat niet gelukt. Beide partijen hebben echter met hun volle verstand een contract getekend, dus het komend halfjaar zal Sulejmani zijn pijlen weer op Ajax moeten richten. En als hij zijn best doet komt hij uiteindelijk gewoon weer in beeld voor de selectie.”

En dan was er nog mooi nieuws over Daley Blind (debuut Oranjeselectie) en Kolbeinn Sigthórsson (succesvolle rentree). De Boer vond Blinds uitnodiging voor het Nederlands elftal volkomen terecht. ,,Daley presteert al maanden op een heel goed niveau. Hij timmert aan de weg.” Over Sigthórsson zei De Boer: ,,Hij staat er na gisteravond goed op. Maar dat wil niet gelijk zeggen dat hij zondag tegen VVV al in de basis zal starten. Die kans is niet groot. Hij is er heel lang uit geweest, dus we zullen zijn speelminuten voorzichtig gaan opbouwen. Volgende week woensdag zal hij in ieder geval met het IJslands elftal een vol uur in actie komen in de oefeninterland tegen Rusland. Daarna zien we weer verder.”

De Boer verwacht zondag een verdedigend VVV-Venlo in De Koel. Net als eerder dit seizoen (toen Ajax in de ArenA met 2-0 won) zal VVV op de counter loeren, zo voorziet de Ajax-coach. ,,Ze zullen wachten op de bevliegingen van spelers als Nwofor, Van Haaren en Linssen. Daar zullen we zeer alert op moeten zijn. Verder heb ik begrepen dat het veld in Venlo vanwege de winterse omstandigheden momenteel niet al te ‘spectaculair’ is. Maar daar zullen we toch een oplossing voor moeten bedenken. In aanloop naar de topper tegen FC Twente moeten we de komende vier duels (VVV-uit, Roda-thuis, RKC-uit, ADO-thuis) twaalf punten halen. Als dat lukt hebben we een goede uitgangspositie voor de titel als we bij Twente op bezoek gaan.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots